Berg af met mona

Auteur:Torpedo 7

Monapoli – Het gaat de laatste tijd niet zo goed met de ooit zo schitterende stad Monapoli. De handel ligt volkomen stil, hier en daar een paar shops van handelaren die af en toe hun winkeltjes vullen voor aleer ze weer in hun huisje verdwijnen. Uit gegevens blijkt dat er een 26-tal actieve handelaren zijn, de meeste zijn zelfs dakloos want er zijn maar 3 huisjes gebouwd deze handelsperiode. Het aantal winkels ligt op 17 waarvan een groot deel gebouwd is door Pesoaanse inwoners of MV’s. Ook heeft de stad opmerkelijk genoeg maar 1 park (El Peso heeft momenteel 137 parken) wat mogelijk een ernstig probleem zou kunnen geven voor de kavelstaat. Eerder deze handelsperiode zakte de gemiddelde kavelstaat richting de 85 maar na harde inspanningen is nu de waarde van 93 bereikt.

Gisteren werd ook bekend dat een van de weinige actieve inwoners, ikenco, ontslag nam als mayor en hij kondigde aan dat hij op vakantie gaat. Hij vond het niet kunnen dat de koning zich, naar zijn zeggen, als een marionet liet bespelen door een persoon die zich voordoet als een vrouw. Een king zou een voet bij weet dienen te houden en moeten weten hoe hij Digitalie zou moeten besturen.
De huidige koning hubinho reageerde opgelucht tijdens het interview. “Opgeruimd staat netjes,” reageerde hij met een brede glimlach, “iedereen die mij niet als king wilt moet me rupten of weg wezen” en hij barstte vervolgens in lachen uit.

Ook werd de mening gevraagd aan DROP TABLE players, die hoogst waarschijnlijk werd geviseerd in de verklaring van ikenco: “Ik ben teleurgesteld in het handelen van de voormalige mayor van Monapoli, en vind zijn ongepaste reacties over mij die geuit worden op verschillende kanalen bijzonder betreurenswaardig. Het respectloze gedrag van de voormalige mayor van Monapoli getuigt ervan dat hij zich nooit als Digitaliaanse burger heeft kunnen gedragen, mocht hij de monarchie van ons land niet kunnen accepteren adviseer ik hem dringend te overwegen terug te gaan naar land van herkomst.” Achter de gesloten deuren van het Digitaliaans Bestuur wordt er nog hevig gereageerd op de uitspraak van ikenco. Maar een ding is zeker: Monapoli moet een nieuwe burgemeester zoeken.