1 week, 1 eiland, 1 miljoen!

Auteur: Anoniem

Treasure ISHland – Toen ik op woensdagochtend wakker werd en op de wereldkaart keek, zag ik plots een eilandje genaamd Treasure ISHland. Ik twijfelde geen moment en besloot mijn boot te pakken en te gaan proberen er aan land te komen. Na een kleine 12 uur bereikte ik een strand waar ik nooit eerder was geweest.

Dit moet het zijn dacht ik. Het was volladen met goud, zou dit dan het eiland zijn waar de onderzoekers over spraken in de afgelopen edities van deze krant? Ik besloot het bos in te lopen, niks hield me tegen. Geen CBI-agenten te herkennen, zouden die hier niet zitten dan? Tijdens mijn wandeling struikelde ik over een gek object. Ik herkende het niet direct maar het leek op een koffertje.

Ik probeerde het koffertje open te maken en na enkele pogingen ging het ook daadwerkelijk open. Er zitten allerlei papieren in, ik begon het te lezen.

Om komende week tot rijkste handelaar uit te worden geroepen dien je een bepaalde nettowaarde te halen, welke nettowaarde dit is kon ik niet lezen. Het was doorgekrast, wellicht dus aangepast. Er stond een pijl bij waarbij stond de hindernissen voor het rijk worden. Ik volgende de pijl en kwam uit bij een lijstje:

– Bommen zullen allesbepalend worden. Zo kunnen het ook cadeaubommen zijn. Wat dit precies inhoudt, wordt later bekend gemaakt. Wel staat er bij dat deze bommen alleen gelegd kunnen worden een Federal. Schieten is ook niet mogelijk voor handelaren!

– Beroven is makkelijker en kan wel worden gedaan. Daarnaast kan je je daar niet tegen beveiligen.

– Huizenmakelaars kunnen dit eiland niet betreden, er zijn dan ook geen huizen mogelijk.

– De burgemeester is Federal Government. Dit vinden we sowieso een hindernis.

Verderop stond in het document: Om te winnen moet je 1.000.000 I-shell nettowaarde hebben! “Binnen 1 week?” stond er bijgeschreven. Vervolgens stond er: “zomervakantie, toeristen, grondstoffen(veel)”.

Toen ik dat las, hoorde ik plots een explosie. Ik schrok en alle papieren vielen uit mijn handen, ik besloot te gaan lopen. Toen ik het strand weer op liep, ontplofte er vlak voor mij weer een bom. Er viel geld uit de lucht. Met het geld in mijn handen, stapte ik in mijn boot. Ik besloot te wachten op de officiƫle opening van het eiland. Dit was in ieder geval het eiland van de onderzoekers. Deze bommen zijn gek namelijk!