Een woord van de eindredacteur

Auteur: Eindredacteur

Eurodam – Deze week hebben we een extra advertentie. Door een fout in de administratiesystemen was er helaas vorige editie een advertentie vergeten. Speciaal daarom extra in de aandacht. Want zo zijn we dan ook weer wel, maken wij een fout dan wordt dat hersteld.

Maar waarom gebeurt dat niet vaker in onze Federatie? Een fout herstellen, waarom moet er meteen gestraft worden, billenkoek worden gegeven, gescheld worden tegen de overtreder, waarom? Zijn we niet ondertussen al die regeltjes kotsbeu? Pietje heeft geen toestemming voor diamanten, dus stad X mag kavelstaatpunten inleveren. Eigen schuld, regeltjes die niet gelezen kunnen worden blijven regeltjes. Meneer Y heeft geveild zonder winst? CBI grijpt in. Henk bouwt voor 5.000 I-shell clubs, niks meedoen. Wat is het verschil?

Ik mis soms de lijn, de lijn die getrokken zou moeten worden door de scheidsrechter, in dit geval de Federals en het CBI, wordt iedere keer weggeveegd. Hij moet permanent blijven, dat zorgt voor duidelijkheid. In plaats van grijs, zwart en wit. En wie dient gestraft te worden? Als een burgemeester iets verkeerd doet, moet dan per se de stad gestraft worden? Als meneer O veel te veel koopt bij meneer Z, moet Z dan een zogenaamde correctie krijgen? Meneer Z handelt alleen maar, dat meneer O zo dom is verlies te maken door te veel te kopen. Wat kan Z daar in godsnaam aan doen? Tuurlijk het is niet eerlijk voor meneer P, maar doet dat er toe? Zoja, waarom wordt dat niet voor eens en voor altijd duidelijk gemaakt? Er zijn legio voorbeelden op te noemen die niet duidelijk zijn, en er zijn net zoveel voorbeelden op te noemen van twijfelachtige correcties en boetes die zijn opgelegd door het CBI. Maar betekent dat dat zo’n fout niet gewoon hersteld had kunnen worden? Waarom mag je niet je producten terug verkopen? Leuk een correctie, maar die verwerk ik in mijn kostprijs, maak ik er alsnog winst op. Er zijn vast en zeker handelaren die er ook rekening meehouden, en waarom? Ze voelen zich bekeken omdat ze ooit iets fout hebben gedaan.

Dit zie je ook in politiek terugkomen, het zijn altijd dezelfde die klagen omdat iemand iets fout heeft gedaan. Maar wordt iemand de kans geven die fout te herstellen? Nee. Er wordt gezeikt op diegene, en dat is jammer. Daarom herstelt de TMC wel haar fout en biedt haar excuses aan aan Torpedo 7. Hij heeft tevens een artikel geschreven over de afgang van Monapoli.

Daarnaast hebben we uiteraard de gebruikelijke statistieken en is er wellicht groot nieuws voor Eurodam! Lees dat snel!

Veel leesplezier!

Eindredacteur,

Tresias Aegirsson