Bananenrepubliek – Deel 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Charleene houdt er een indrukwekkend stuk wanbeleid op na: naast het verbannen van inwoners uit de Openbare Rechtbank en daarmee het tonen van een totaal gebrek aan respect voor de rechtspraak, fungeert ze als Openbaar Aanklager, zonder in het bezit te zijn van een lawyer-diploma. Zonder dit diploma bestaat geen spreekrecht in de Openbare en Internationale Rechtbank, waardoor de Openbaar Aanklager niet meer is dan een schijnfunctie. Als kers op de taart misbruikt de minister haar functie om naar complimenten te vissen: om voor een subsidie van 2.500 I-Shell in aanmerking te komen, dient een stenen winkel te worden gebouwd én een compliment aan de minister gemaakt te worden.

Bezit Cyberië dan nog tenminste één fatsoenlijke minister? Het antwoord is treurig genoeg ‘neen’, of toch zeker ‘niet echt’. traag begrip is als minister van onderwijs opnieuw het kunstje aan het opvoeren als dierenbeschermer op de Noordpool. Enkele aanvragen tot het verlengen van een diploma werden afgewezen, tot men beargumenteerde dat de aanvrager pinguïns heeft geholpen. Cyberië moet dan ook niet vreemd staan te kijken als zeer binnenkort het recht op het uitdelen van diploma’s weer de ijskast in verdwijnt.

Cyberië zit momenteel met een egotrippende minister op Financiën, een mond-dodende minister op Justitie, een pinguïn-knuffelende minister op Onderwijs en als kers op de taart een president die de oorlog verklaart wanneer buitenlandse handelaren en politici commentaar leveren op het beleid, en in het binnenland steevast achter de beleidskeuzes van zijn kabinet staat. Durf Cyberië nu nog maar eens een bananenrepubliek te noemen!