Bananenrepubliek – Deel 1

Auteur: The Minic

Kronenburg – Na de nipte overwinning van de politieke partij Elite op Partij van de Toekomst, en na een dramatisch andere kaart gedurende een korte week, ving op zaterdag 19 augustus de alweer 128e reguliere handelsperiode aan. In kalenderjaren: de eerste volledige handelsperiode na het 12,5 jarig bestaan! Wie echter dacht dat het een feestelijke periode zou worden, is erachter gekomen dat het alles behalve feestelijk is.

Na de overwinning door Elite werd al snel duidelijk dat Dr. Strangelove als lijsttrekker van de partij niet het presidentschap op zich zou nemen in verband met uitgebreide vakantieplannen. Nog voordat dit door hem kenbaar werd gemaakt, was tweede op de lijst Tresias Aegirsson er als de kippen bij om zich als president uit te roepen en op zoek te gaan naar ‘zijn’ kabinet.

De animo om deel te nemen aan een kabinet dat door Tresias werd geleid, was echter zeer beperkt. Gezien het rumoerige verleden van de president in spe mocht dat niet tot verbazing leiden. Uiteindelijk is het hem wel gelukt om een kabinet samen te stellen: het werd een mooie afspiegeling van zijn eigen grillige persoonlijkheid.

Om met het beste te beginnen: de altijd eigenwijze en rechtlijnige Marcello Alvarez werd aangesteld als minister van justitie. Krap drie dagen later werd hij ontslagen. Marcello kreeg als rechter wel een bijbaantje op zijn oude departement.

Het departement was ondertussen overgenomen door Luxorr, een onbekende nieuwe politicus met ogenschijnlijk veel ervaring. Het was een kwestie van dagen voordat ook Luxorr grillige Tresias-trekjes begon te ontwikkelen, toen er postverboden en zelfs verbanningen werden toegepast in de Openbare Rechtbank, nota bene bij inwoners welke gedaagd werden in de Openbare Rechtbank. Niet verrassend stond de president volkomen achter deze gang van zaken, en het ingrijpen van het International Court vond hij een schande.

Na heftige debatten, vingerwijzen, beschuldigingen en bedreigingen bleek echter dat niet Luxorr, maar één van de moderators in de Openbare Rechtbank verantwoordelijk was voor het uitdelen van het postverbod. Niemand minder dan minister van financiën Charleene, een andere nieuwkomer en tevens aanklager in enkele zaken was verantwoordelijk voor het uitdelen van de postverboden en de verbanningen uit de Openbare Rechtbank.