De tien van Tresias

Auteur: Tresias Aegirsson

Zwollar – Tijd voor een nieuwe column. Wekelijks tien punten die ik zal aankaarten, van kleine punten tot grote zaken. Van alles kan voorbij komen. De tijd zal het leren.

10. De resourceskills zijn verdwenen. Wat een verademing is dat eigenlijk, nooit meer veel te dure bomen kopen voor de export. Dat scheelt behoorlijk in het exporteren van bomen. Zelfs een stad als Roebelarendsveen heeft momenteel dus een gezonde kavelstaat.

9. Wouter is goed bezig! Enkele kleine aanpassingen zijn een waardevolle toevoeging. Bijvoorbeeld op de hoofdpagina of bij de clubs zijn er kleine details toegevoegd die het spel volwassener maken. Visueel aantrekkelijker.

8. De Federals zijn goed bezig! De toekomst van Miniconomy staat al geruime tijd ter discussie en de Federals lijken het echt een probleem te vinden. 6 FED-meetings hebben het al eens als agendapunt gehad sinds de FED-meetings worden aangekondigd. Laat staan wanneer ze het er ook over hebben, zonder het als agendapunt te noemen. Chapeau!

7. Digitalië wordt weer crimineler. Alleen al in het eerste weekend heeft Digitalië 4 inwoners naar buiten de Federatie geschoten.

6. riemer_1990 maakt de Internationale Rechtbank professioneler. Met zijn sollicitatieprocedure lijkt de Internationale Rechtbank een betere weg in te zijn geslagen, in plaats van het zo maar mensen kiezen een mooie sollicitatiebrief sturen en eventueel een afwijzing terugkrijgen. Dat willen we zien.

5. Sociale activiteiten lijken weer belangrijk te worden in Cyberië en Virtua. De overheden van beiden landen zijn bezig aan wetgeving hierover. Afgekeken bij elkaar? Wat maakt het uit, alleen maar mooi om te zien dat er toch mensen zijn die het belangrijk vinden. Complimenten aan beide overheden.

4. De vakantie is voorbij, de handel trekt aan. Het lijkt erop dat Cyberië weer de strijd aan kan gaan met Virtua en ook Digitalië doet mee. Hoe Ibisha er voor staat weet ik niet, daar lijkt het stiller dan in de rest van de Federatie.

3. Oude spelers keren terug. Joep Eerlijk is weer actief, Riemer_1990 is weer bezig en ook Joerik is gezien. Zouden er binnenkort weer jassen van zolder worden gehaald? Het gaat hier  niet om regenjassen, Rednax.

2. Lindapinda’s Gossip Glossy  is weer actief. Zou het dan toch zo worden dat alles weer naar het oude gaat? Nog even en we krijgen autoraces terug, althans als het aan Andoversr  ligt en het crowdfunden.

1. Er is nog een eerste column nodig. Wie wilt wekelijks zijn opinie op de voorpagina van The Miniconomist kwijt? Schroom je niet en schrijf!

Was het wat? Laat het weten!