Spelgebeurtenissen

Auteur: Torpedo 7

El Peso – Een paar uur geleden hebben de grenswachten toestemming gegeven voor de deuren van de Federatie weer open te stellen voor de handelaars. In Digitalië verkeren de werknemers van het kadaster in opperste humeur vanwege de Digitaliaanse overwinning van COE tijdens de Mr. MC-wedstrijd. De werknemers vieren dit heugelijke feit met een korting van 5 ish per kavel op het Digitaliaanse grondgebied, de korting zou enkel van toepassing zijn tijdens deze handelsperiode, liet een van hun relatiemanagers weten.

In Digitalië mag het nu wel rozengeur en maneschijn zijn, maar in Virtua is de situatie grimmiger geworden. In Cashington zijn de milieu activisten, al gedurende enkele weken aan het demonstreren om hun ongenoege te uiten naar de zware vervuiling van een aantal handelaars. Afgelopen nacht zijn er rellen uitgebroken tussen de milieu activisten en de “Drill baby drill”- leden. De lokale politie trachtte in tegrijpen maar kwamen troepen te kort. Ook de Federatie kon geen reserve eenheden noch speciale CBI-agenten sturen omdat deze allen op missie waren gestuurd om de Federatie te evacueren vanwege de vulkaanuitbarsting.

Deze ochtend werd het pas duidelijk hoeveel schade er was aangericht; een grote rookpluim steeg op vanuit de straten. Naast de brandende autowrakken en de gesloopte gebouwen waren ook de straten opengebroken en lagen hier en daar een aantal mensen bewusteloos op de grond. De federale reserve en een aantal CBI-agenten waren terug getrokken van de grensposten en arresteerden nog de laatste amokmakers. Uit een Federaal rapport bleek dat de rellen een zware tol hadden geëist en dat de gemiddelde kavelstaat met 3% gedaald is. De milieu activisten dreigen met meer acties en zijn pas bereid te stoppen wanneer Cashington een meer “groener” beleid heeft.