Internationale handel en recruitment

Door: Tranqer

Normaal probeer ik me qua politiek volledig afzijdig te houden. Toch wil ik bij dezen mijn visie op de internationale handel en de gevolgen op de activiteit bespreken. Laat wel duidelijk vaststaan, het is mijn persoonlijke visie. Niet van een bepaalde handelsgroep, land of om het even welke instantie.

Het deed me pijn aan de ogen de rondestart te zien in Virtua zowel als Cyberië. Beide achterna gezeten door een diepe inactiviteit. Maar in Virtua zat het probleem nog dieper en dat lijk ik nog te kunnen verklaren. Daar leek me de inactiviteit het gevolg van de extreem hoge prijszetting van monopolisten, als een gebrek aan goede coördinatie tussen de hout- en ijzerleveranciers. Gevolg? Het duurde 5 dagen vooraleer de economie goed en wel op gang was, spelers die de eerste dagen afhaakten komen nu wel terug omdat ze voorzien zijn van producten. Waarom Cyberië zoveel spelers kwijtgeraakt is en de steden niet meer kan bezetten is een ander paar mouwen. Dat is eerder voer voor Federal Government, Cyberië zelf alsmede voor de recruitmentgroep.

FACTS: Krankzinnig hoge prijzen

Deze ronde is het niet te geloven welke prijzen er gehanteerd worden. In elk land vind je wel producten aan prijzen geprijsd waar je zelf beter kunt produceren zonder skills!

Momenteel staat plastic in Centropolis geprijsd op 7,35 ISH. Echter 9,35 ISH was de prijs op dag 1 terwijl je het kunt produceren aan 7,76 ISH op dat moment.

Actuele prijs plastic in Ibisha: 7,98 ISH. Ruw geschat kun je het zelf produceren zonder skills tussen 7,05 ISH tot 7,24 ISH.

Actuele ijzerprijs in Zwollar: 13,65 ISH. Ruw geschat kun je het zelf produceren zonder skills tussen 11,9 tot 12,65 ISH.

VISIE

Uit de huidige Pesoaanse ronde merk ik dat activiteit gestuwd word door de aanwezigheid van producten. Als de producten overdreven hoog geprijsd worden, is het moeilijk voor de kleinere speler om een handelsimperium op te bouwen en voldoende producten te voorzien in de winkels. Laat staan de mogelijkheid om uit te breiden. Virtua mag zich gelukkig prijzen dat de spelers blijven terugkomen, maar in mijn ogen als dit niet aangepast wordt, lijken ze me een Cyberisch scenario tegemoet te gaan.

Waarom de CBI hier niet ingrijpt is me een raadsel? Misschien zitten ze nog in de tussenrondefase?

Alvast prettige feestdagen en veel MC plezier!