Toeristenhandel in El Peso

Door: Tranqer

Na 3 rondes met overwinningen in El Peso gingen we de goedkope tournee op. We laten de overwinning aan een ander land over en starten onze eigen competitie: toeristen binnentrekken.

Abnormale prioriteit voor goedkope mainproducten

Kippenhok97, de burgemeester van El Peso, beloofde goedkope chips en plastic te voorzien en kwam zijn beloftes na. Ook The King 2, de hout- en ijzerhandelaar, voorziet ijzer aan leuke prijzen vanaf dag 1. Moest het erts tegenwoordig niet uit Monapoli komen kwamen we ongetwijfeld onder de 8 ISH per stuk.

Echter was de start niet helemaal koekenbak. We bleken met een spelerstekort te kampen in El Peso. Onder andere een steen MV was nodig, maar ook een buitenlandse handelaar werd aangetrokken om de handel te versterken en om in de Pesoaanse toeristen te investeren.

Gevolgen na 6 dagen: kavels slinken hard en moeite om uit top 25 te blijven

De gevolgen zijn duidelijk zichtbaar in de straten van Digitalië. Ook ‘kleine’ spelers beschikken over voldoende winkelruimte om hun spullen te stallen. Veel handelaars strijden op alle mogelijke manieren op uit de top 25 te blijven. De één creatiever dan de andere, maar het zorgt voor elke consument voor een aangename druk op de winsten. Enkel de burgemeester begint het moeilijker te krijgen om chips en plastic te voorzien. Aangezien de budgetten van de toeristenspelers toenemen, moet hij zijn winkelvoorraden exponentieel uitbouwen. Voorlopig lijkt het een strijd tussen hubinho en Tranqer, met 75.000 respectievelijk 78.000 ISH toeristenomzet.

Monapoli kwam mee op de schwung, dankzij een actieve The King 2 die beide steden perfect van goedkoop hout en ijzer blijft voorzien. Voor Monapoli is een betrouwbare handelaar een verademing, aangezien de stad al enkele rondes lang tegen de inactiviteit vecht. Steen vind je er dan ook aan 4,99 ISH met een vijftal actieve handelaars hier rondom heen.