Miniconomy Stay Awake Contest

Door: The Minic

Op 22 december 2012 ving de laatste editie van de Miniconomy Stay Awake Contest (MSAC) aan. Vier teams gingen de strijd aan om zo lang mogelijk wakker te blijven en zo uiteindelijk 53.250 I-Shell te verdienen. Zaterdag 27 december begint er een nieuwe MSAC.

Twee jaar geleden deden vier teams mee aan de uitdaging:
– Team Kerstman, deelnemers: ikenco, Bossebol, AynRand en Ralgon
– No Dreamteam, deelnemers: Metal Alvarez, Nater, Gean Starwind en kennycrack2
– Lords Stay Awake, deelnemers: Tresias Aegirsson, justinote, Rockenfeller, Switzisch en natcha12
– Team Zwollar, deelnemers: ricky15, A Lontra, Nishant, Joep Eerlijk en Somentus

Team Zwollar hield het dat jaar nog niet één nacht vol. Lords Stay Awake vielen de ochtend daarna ook uit. Ook No Dreamteam hield het niet lang vol. Team Kerstman bleek echter slapeloos door het leven te kunnen: gedurende 13 dagen wist dit team de willekeurige vragen te beantwoorden, en zij haalden daarmee het astronomische bedrag van 53.250 I-Shell binnen te halen!

Ook dit jaar is het concept weer hetzelfde: een team van twee tot vijf deelnemers beantwoordt ieder uur een willekeurige vraag. Beantwoordt een team een vraag niet, dan doet het niet meer mee. Niet alleen wakker blijven, maar ook het antwoord posten is van belang. De vragen toetsen overigens geen kennisvragen: het zijn zeer eenvoudige willekeurig gegenereerde vragen.

De kans dat dit record deze keer sneuvelt, is echter zeer aanwezig: op maandagavond werd aangekondigd dat het bedrag waarmee de jackpot per uur wordt verhoogd geen 500 I-Shell, maar liefst 1.000 I-Shell bedraagt!

Zoek dus een team dat gespreid over de dag in de Federatie aanwezig kan zijn, en een grote som geld kan je ten deel vallen!