Aanmeldingen EPISC geopend

De zuidoostelijke hoek van El Peso is een grote kale vlakte, met hier en daar en vergeten oliepomp, gebroken schep en goud zeef. Ooit was het een grondstofrijk gebied. De enige hint voor wat er in dit gebied op het punt staat te gebeuren is te vinden als men bereid is een stoffig zandpad te volgen.

Aan het einde van dit zandpad wordt er op last van de burgemeester dag en nacht gewerkt aan de bouw van een grote arena. Vanaf volgende week wordt hier namelijk de El Peso International Shooting Contest (EPISC) gehouden.

De EPISC is een begrip voor iedereen die ook maar een beetje een geweer kan vasthouden. De spanning, de sensatie, het is wellicht het beste te vergelijken als combinatie van een paintballwedstrijd en het WK voetbal. Op een veld van vijf bij vijf kavels zigzaggen schutters tussen de bomen door op zoek naar hun concurrent. Terwijl op de tribunes rondom heel Digitalië toekijkt. De schutter die zijn tegenstander als eerste weet te raken krijgt een punt. Diegene die als eerste twee punten weet te behalen is winnaar van de betreffende wedstrijd. Diegene die de uiteindelijke finale weet te winnen is onsterfelijk.

In de club EPISC hebben zich inmiddels al ruim tien deelnemers aangemeld. Het gaat om gewone burgers, criminelen, een enkele gangster en uiteraard een aantal criminal masterminds die hoge ogen gooien. Naast eeuwige roem staat er een prijzenpot van ten minste 10.000 I-Shell te wachten op de winnaar. Wil jij meedoen? Meld je dan nu aan in de club EPISC!