Na precies een jaar rust…

De 124e handelsperiode was de periode dat ik voor het laatst de Federatie betrad. Ik was zo klaar met het land dat ik zelfs mijn paspoort permanent inleverde en liet versnipperen. Voor mij was het vooral doordat de community me op een gegeven moment het bloed onder de nagels vandaan haalde. Het gezeur om de kleinste puntjes, het geroddel achter ruggen om en vooral ook het (toentertijd naar mijn mening) intense gebrek aan IQ bij sommigen. Ik was er gewoon klaar mee, en dat kan gebeuren.

De 137e handelsperiode, exact één jaar later. Dat is het moment waarop ik me weer in de Federatie bevind. De kersverse Federal Researcher heeft me voor m’n verjaardag een nieuw paspoort gegeven. Het is even wennen. Nieuwe namen hier en daar, veel namen die wel nog bekend in de oren klinken, maar waar ik het meest aan moet wennen is de rust. Godsakke wat is het rustig, en godsakke wat is dat jammer. Waar een jaar terug nog gevochten werd om een goed plekje dicht bij het centrum en je moest hopen dat men eerder van jouw winkel wist dan van die van je concurrent, zijn nu de straten leeg. Op mijn dooie gemakje rommel ik een schuurtje in elkaar (oh ja 90 hout, niet 60) en voor ik het weet zit ik zonder spullen in een winkel met nog maar 3,16 I-Shell op de rekening. Even vergeten dat je ook nog een soort van moet nadenken bij het handelen.

Gelukkig werkt het stemmen nog en kom ik op gang. Maar holy moly wat een verschil met vorig jaar! Het is in mijn optiek zeker zonde dat het rustiger is geworden, alhoewel het nog goed te doen is op deze manier. Het enige wat me echt verbaasde was Roebelarendsveen. De stad die me gevormd heeft tot de prutser die ik nu ben is veranderd in een stad die de eerste 24 uur compleet verlaten is en meer als ruimtevulling dan als handelscentrum op de kaart ligt. Zonde! Maar begrijpelijk. Komt wel weer goed.

Zeer verrast ben ik wel over de wolkenkrabbers (die ik nog steeds vrij vaak hotels noem, want dat zijn het eigenlijk… dus…). Het is leuk om nieuwe elementen te zien, en zeker om er voor een eerste keer lekker mee te klooien. Geen idee wat er gebeuren gaat maar mijn THUNDERDOME zal er komen (er zijn nog kamers vrij: hop, hartstikke gezellig heb ik gehoord van toeristen). Maar oprecht leuk en goed bedacht met al die gekke toeristen die kennelijk overal de hoofdprijs voor willen betalen.

Eén jaar verder dus, en als ik zo terugkijk op de eerste week van mijn nieuwe avontuur in de Federatie, ben ik blij om er weer te zijn. De mensen die er nog zijn blijven stuk voor stuk geweldig, en de unieke sfeer van Miniconomy wil ik voorlopig niet meer missen. Nee, ik blijf hier nog wel even.