Gevecht tegen stijgende zeespiegel

Door een rampzalig uitgevallen vulkaanuitbarsting staat het voortbestaan van één van de vier Cyberische steden op het spel. Volgens de geologen van Federal Government heeft de laatste vulkaanuitbarsting namelijk de tektonische plaat onder Cyberië doen kantelen waardoor Cyberië langzaam zinkt. Met behulp van vliegtuigen kan een catastrofe worden voorkomen.

Het nakende einde van één der Cyberische steden (er moeten ministens 200 vliegtuigen worden geëxporteerd om alle steden te redden) past in het rijtje van YenVille, Tripolire, Bathoevedorp en Gold Coast. Een afnemend aantal handelaren leidt er den duur toe dat een catastrofe zich voordoet.

Deze keer is het aan de overgebleven handelaren om die af te wentelen. Mocht dat niet lukken, dan maakt het merk geëxporteerde vliegtuigen (iedere handelaar kan in zijn export kiezen uit vier verschillende merken) uit welke stad zal vergaan. Voor het redden van Eurodam moeten vliegtuigen aan Eurodam Airlines worden geëxporteerd, voor Zwollar aan ZwollAir, voor Kronenburg aan Kronenburgse Luchtvaart Maatschappij en voor Roebelarendsveen aan RoebelFly.

Op die manier is de toekomst van de Federatie in handen gelegd van haar inwoners. Een goede zet. De vraag dringt zich inmiddels echter op hoeveel verder de Federatie nog kan krimpen?