Tips van nonkel Sesam

Na het succesvol voorspellen van een beursrun op USSREX-aandelen, met op het moment van het schrijven winsten van 80% op een aandeel en een uitzicht op meer naar het einde van de week toe, leek het ons aangewezen om een wekelijkse column te beginnen over loopholes en tips om het leven in Cyberië aangenamer te maken. Deze week: overvallen voorkomen.

Dure kamers
Vergeet dure kamers. Huren is voor mietjes. Tenzij je een hotelkamer kan ruilen in je eigen wolkenkrabber, iets wat echt niet elke inwoner kan, geef je als huurder je zuurverdiende centen weg aan een ander, zonder daar iets moois voor in de plek te krijgen. Status? Misschien. Veiligheid? Ach, daar kan je zelf ook wel voor zorgen. Nonkel Sesam legt je uit hoe.

Veiligheid
Als gewone inwoner ben je op de straten van Cyberië niet altijd even veilig. Voor je het weet is er een onverlaat die met een deel van je geld lopen gaat. En niemand wil dat, natuurlijk. Overtollig geld kan je op de bank zetten. Maar banken zijn duur. Administratiekosten hier, transactiekosten daar: daar heeft niemand wat aan. En vergeet niet: een bank kan ondanks de goeie zorgen van de FCS en het Ministerie van Financiën gewoon over de kop gaan of overvallen worden en dan zie je je geld ook niet meer terug. Veiligheid is iets waar je best zelf voor instaat.

Simpele truc
Als je het nog niet gedaan hebt: begin een MV. Kleine investering waarmee je ook nog in een derde skill kan beleggen, dus het is geen verloren geld. Met je MV kan je lekker handelen én je geld veilig stallen. Want een MV overvallen, dat kan niet zomaar. Open een bankrekening als persoon, en eentje als MV. Oke, dat kost wat. Maar dan kan je veilig geld in je MV pompen, zoveel als je wil. Zie het als je eigen privébank, die niet overvallen kan worden of failliet kan gaan. En met je MV kan je zaken doen, zoveel als je wil. Je hoeft jezelf nooit uit te keren, dat percentage dat naar de schatkist gaat is er te veel aan. En uiteindelijk wordt de waarde van je MV ook bij je nettowaarde opgeteld, dus het geld zit gewoon ergens veilig opgeborgen. In een vennootschap.

Kosten
De financiële lasten zijn, als je het optelt, lager dan het huren van een wolkenkrabber. En een dankjewel aan nonkel Sesam kost niks. Graag gedaan!