KLM en RoebelFly slaan grote slag

Noot van de redactie: onderstaand artikel is oorspronkelijk gebaseerd op cijfers die door de auteur zijn verzameld op dag 9 van de handelsperiode. De redactie heeft op de avond van dag 11 echter meer recente aantallen doorgekregen. Onderstaand artikel is hierop aangepast.

Exportstatistieken (dag 11/21) laten zien dat de luchtvaartmaatschappij Kronenburgse Luchtvaart Maatschappij tot op heden de meeste vliegtuigen heeft kunnen aankopen. Van de 50 bestelde toestellen zijn er inmiddels 18 geleverd. Eurodam Airlines (6) en ZwollAir (9) doen beduidend minder goede zaken.

Daarmee is de kans groot dat Eurodam of Zwollar het slachtoffer zal worden van de jongste crisis in de Federatie. Een ander opvallend gegeven in de exportcijfers is dat aartsrivaal Digitalië de grootste hulp is voor Cyberië. Digitalië wist veruit de meeste vliegtuigen (29) te exporteren en lijkt daarmee het enige land te worden dat de volledige exportorder zal vervullen. Virtuaanse (16) en Ibishaanse (0) handelaren lijken minder geïnteresseerd.

Het opvallendste is echter de totale apathie in Cyberië zelf. Terwijl het land één van haar steden dreigt te verliezen, heeft alleen Kronenburg een poging gedaan om zijn eigen hachje te redden door alle vliegtuigen aan de Kronenburgse Luchtvaart Maatschappij te doneren. In de overige Cyberische steden wist men nog geen een vliegtuig te exporteren.

Het aantal geëxporteerde vliegtuigen per maatschappij:
Eurodam Airlines: 6 (12%)
Kronenburgse Luchtvaart Maatschappij: 18 (36%)
Roebelfly: 17 (34%)
ZwollAir: 9 (18%)

Percentage geëxporteerd per stad:
Cashington: 5 (25%)
Centropolis: 8 (40%)
Nasdaqar: 3 (15%)
El Peso: 20 (100%)
Monapoli: 9 (45%)
Ibisha: 0 (0%)
Eurodam: 0 (0%)
Kronenburg: 5 (25%)
Roebelarendsveen: 0 (0%)
Zwollar: 0 (0%)