Voorafje

Vorige week heb ik met veel trots en veel plezier mijn allereerste officiële Miniconomist uit mogen gegeven. Dat was best wel spannend! Maar met erg veel input van schrijvers, en veel hulp van Remco bij de technische kant van het verhaal, resulteerde het in een eerste editie waar ik best trots op was. Laten we die standaard blijven hanteren!

Ook voor deze editie dank ik natuurlijk de schrijvers weer. Minder dank gaat uit naar bijvoorbeeld de Cyberische politiek: het ontbreekt er letterlijk en figuurlijk aan enige vorm van activiteit. Met op het dieptepunt drie van de zeven parlementsleden kan in het Parlement ook niet veel activiteit worden verwacht. Verwoede pogingen van Sesam om de overige parlementsleden aan het werk te zetten lijken nog geen vruchten af te werpen.

Ook de Cyberische handelaren lijken in slaap gevallen te zijn. Het aantal benodigde vliegtuigen zal hoogstwaarschijnlijk niet worden gehaald, en een Cyberische stad zal zeer waarschijnlijk het veld moeten gaan ruimen. COE heeft hierover een aantal cijfers nader op een rijtje gezet. In Virtua lijkt de handel energie genoeg te kosten, en de Virtuaanse handelaren zijn dan ook uitstekend vertegenwoordigd in de omzettop. Digitalië houdt zich ondertussen bezig met het legaal neerschieten van anderen, voor de sport: EPISC is in volle gang.

Is er dan niets positiefs over Cyberië te melden? Misschien wel. Door middel van een poll wordt door Federal Government onderzocht of er behoefte is aan een directe waterverbinding voor Kronenburg. In het verleden zijn hiervoor diverse initiatieven geweest, die dateren van zo vroeg als de tiende handelsperiode, ruim 12 jaar geleden. Al die tijd is Kronenburg de enige stad geweest zonder de mogelijkheid een haven te beginnen. Zou het er dan toch van gaan komen?