EPISC van start

De El Peso International Shooting Contest (EPISC) is van start gegaan. Tientallen geweerschoten hebben inmiddels geklonken in de arena van El Peso. Zwaarbewapende mannen rennen van park naar park, van boom naar boom en van schuttersputje naar schuttersputje om de concurrentie uit te schakelen. Na het aftellen van de juryvoorzitter daalt er altijd een diepe stilte over El Peso totdat er op een geweerschot luid gejuich volgt.

Koning The King 2 leek aanvankelijk het eerste slachtoffer te worden van deze wedstrijd. Hij verloor met 2-0 van COE en stond 1-0 achter tegen Kippenhok97 toen het tij keerde. Bij een tweede 2-0 nederlaag was hij zijn leven in het schietgrage land niet meer zeker geweest. The King 2 wist echter op miraculeuze wijze te ontsnappen door met 2-1 te winnen en vervolgens ook topfavoriet jeroentje312 met 2-0 af te drogen.

De deelnemers zijn met dank aan The King 2 en HeerserWim op willekeurige wijze in drie poules verdeeld. Poule B (The King, COE, Kippenhok97 en jeroentje312) is de meest actieve en tevens spannendste poule geweest. De wedstrijd Kippenhok97 versus jeroentje312 zal allesbepalend zijn voor wie er in deze poule doorgaat naar de finale ronde. Enkel COE heeft zich al verzekerd van een roemloos einde. In Poule C (viraxje, gelaarsdekat, Schattenjager Torp) lijkt viraxje er door een 2-1 overwinning op gelaarsdekat van de halve finale te hebben verzekerd, aangezien Schattenjager Torp nog niet op de schietbaan is verschenen. Tot slot moeten in poule A (hubinho, BolleTripolire, loco_tazz en djglekke) nog alle wedstrijden worden afgewerkt.