Legaal cheaten als burgemeester

Uiteraard is een gezonde activiteit en handelsgeest van belang om jouw plek op eindresultaten te boosten. Maar waar vroeger burgemeesters uit de eindresultaten geschrapt werden, is het al enkele handelsperioden zo dat je burgemeesters ziet rondhangen in de eindresultaten. Het burgemeesterschap is voor handelaren dan ook de perfecte kans om enkele plaatsjes in de eindresultaten te winnen. Enkele mogelijkheden hoe je jouw burgemeesterschap kan uitbaten in jouw voordeel.

1. Situeer de wegen in jouw voordeel in de juiste resourcesvelden
Heb je liever geen wegen op kavels met kostbare resources voor je, om zo weinig nuttige kavels te verliezen? Dan bouw je wegen op een resourcesveld dat je niet nodig hebt. Je kan ook de wegen net in een voor jou kostbaar resourcesveld plaatsen. Zodoende kan jij de kavels langs de weg opkopen, de resources opgraven en daarna de kavels voor een leuke prijs verkopen. Natuurlijk zijn er nog inwoners die graag enkele wegkavels voor een prijsje van je willen kopen!

2. Hoeveel wegen maak je bij de start?
Jij kiest hoeveel wegen je bouwt bij de start van de handelsperiode. Je kan ervoor opteren om twee wegen te bouwen als dit jouw strategie helpt verder in ronde. Bijvoorbeeld: Je kan twee wegen bouwen, dit als je graag hebt dat de hoofdstraat zo snel mogelijk vol gebouwd staat; om concurrenten te verhinderen een winkel aan de hoofdstraat te hebben.

3. Geef subsidie enkel op het moment dat jij deze nodig hebt.
Indien je de subsidie geeft wanneer je concurrenten niet aanwezig zijn kan je zo je eigen handel bevoordelen.

4. Bouw wegen/parken op jouw kavels
Je bouwt parken en wegen op je eigen kavels, telkens krijg je hiervoor 30 I-Shell. Uiteraard brengt vele keren 30 I-shell wel wat geld in het laatje. Zeker op het begin van de periode, wanneer je die extra cash zeker kan gebruiken.

5. Zet export die jouw handel helpt
Het begin van de periode is belangrijk. Als je dan een overwicht van export zet die nét jouw verkopen doen stijgen, kan dit jou enkele stappen voor je concurrenten zetten. Door de extra winst geraak je sneller aan winkels in andere steden.

6. Geef kruitlicenties aan jouw MV (enkel Nasdaqar)
Als je in een stad woont waar kruitlicenties door een burgemeester gegeven worden, zorg er dan voor dat een MV van jou deze krijgt. Een kruitlicentie geeft een mooie zakcent.

7. Geef BTW wanneer jij het nodig hebt
Niets leuker dan dat je als burgemeester de BTW terug kunt geven wanneer je die zelf nodig hebt. Zijn er concurrenten of anderen die hierom zagen? Pech, jij bepaalt het. Bovendien, niets fijner dat je het kan uitkeren als je net wat tekort komt voor die extra verdieping in je wolkenkrabber.

8 Persoonlijke subsidie voor wat jij nodig hebt
Een burgemeester mag voor een maximum van 500 I-Shell persoonlijke subsidies uitdelen. Ten eerste kan je de voorwaarden zo zetten dat je zelf recht hebt op die 500 I-Shell. Ten tweede, niets fijner om voorwaarden te stellen die jouw handel helpen. Heb je een maatje die pompen handelt? Waarom geen subsidie instellen voor diegene die pompen handelt in jouw stad?

9. Parkeerplaatsen plaatsen? Jij beslist.
Wil je er zeker van zijn dat er een parkeerprobleem ontstaat in jouw stad? Bouw geen extra parkeerplaatsen. Op deze manier zorg je ervoor dat je concurrent het moeilijk heeft zijn winkel in jouw stad bij te vullen.

10. Gebouwen bouwen aan de hand van de producten dat jij handelt
Zoals eerder gezegd, jij beslist welke export er staat. Als je graag veel parkeerplaatsen en wegen bouwt, perfect! Zo ga je als burgemeester nog meer steen nodig hebben, perfect voor de steenhandelaar die jij bent.

Waarom noem ik dit legaal cheaten? Omdat je als burgemeester enkele voordelen hebt, voordelen die een andere handelaar niet heeft. Je wordt zo oneerlijk bevoordeeld ten opzichte van andere handelaren. Ik wens je alvast veel succes bij de volgende verkiezingen. Moge de winnaar zijn burgemeesterschap zo optimaal mogelijk uitbaten.

Post navigation