Voorafje

Het aantal zaken in de Internationale rechtbank explodeert, net zoals de spanning tussen Virtua en Cyberiƫ. De Cyberische politiek draait overuren en voorstellen vliegen door het gebouw alsof het papieren vliegtuigjes zijn. Ook de handel floreert, en Cyberiƫ lijkt vooralsnog geen windeieren te leggen van het verdwijnen van Eurodam.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar helaas geldt in de Federatie dat hoe meer activiteit er is, hoe meer spelers elkaar het bloed onder de nagels vandaan kunnen halen. Dat resulteert in onschuldige dingen, als wat flauwe grappen naar anderen maken, maar wordt ook serieuzer door hevige verwensingen, aanslagen, en sinds kort ook pesten en zwart maken via de live newsfeed.

De live newsfeed, een medium waarop iedereen met een paar credits een bericht kan plaatsen, zonder dat daar vooraf controle op is. Voor een paar eurocenten heb je duizenden views, zonder dat er regels voor bestaan – en als ze al bestaan, dan worden ze niet gehandhaafd. Maar handhaving door wie? De International Law heeft er geen wetten voor, niemand weet wie de berichten heeft geplaatst, en Federal Government kan de berichten niet verwijderen. En zo gebeurt het dat inwoners van de Federatie voor van alles en nog wat worden uitgemaakt, zonder dat zij daar iets tegen kunnen doen, en zonder dat de hoogste macht er iets tegen lijken te willen doen. Federal Assistant vond het op de Virtuaanse chat allemaal wel erg amusant, en genoot van het doorverwijzen naar de IC – en geniet daarna vast van het stranden van de zaak in verband met gebrekkig bewijs.