Live verslag gotcha – deel 1

Voorbeschouwing

Aanvang: zondag 24 mei om 11:00 uur
Einde: tot de laatste overblijft, of in geval van meerdere overblijvers telt het hoogste aantal hit.
Prijs: de kroon
Spelleider: Tranqer
Deelnemers: hubinho, You know me, loco_tazz, Minimize, Kippenhok97, Mukyrlex, Technix, jeroentje312

De verhouding van het aantal Pesoanen versus Monapolitanen loopt gelijk op. Of we teamvorming zullen krijgen valt nog af te bezien. Aan Monapolitaanse kant is loco_tazz toch de favoriet, bij El Peso kan niemand onder hubinho’s deelname uit.
Wel opvallend dat het merendeel van de Monapolitanen nog geen gangster is bij aanvang van gotcha. Zullen ze het schieten verleerd zijn?

Live verslag

Zaterdag
17:00 uur
De inschrijvingen zijn afgerond. Alle deelnemers krijgen hun inschrijvingsbevestiging en een koninklijke brief waar hun target op vermeld staat.

Zondag
10:00 uur
Goeiemorgen allemaal, we zijn trots mee te delen dat de redactie van The Miniconomist en Linda’s Glossy Gossips een samenwerking hebben opgezet om dit live verslag mogelijk te maken. Vanuit het Koninklijke paleis volgen we voor al onze lezers de actie van dichtbij met gevaar voor eigen leven. Ook al beloofde koning Tranqer ons de nodige bescherming, op ons gemak tussen de Digitalianen zijn we eerlijk gezegd niet. In onze reis naar hier werden 2 van onze werknemers bestolen, wat ervoor zorgde dat we in alle haast nog nieuwe laptops en gsm’s moesten kopen bij de plaatselijke elektronica-handelaar.

10:17 uur
Onze pershoek is volledig ingericht. Koning Tranqer heeft Switz aangesteld om ons rond te leiden in zijn paleis, zelf heeft de koning nog organisatorische zaken te regelen voor de start van gotcha.

10:24 uur
Tijdens de rondleiding vragen we Switz waarom hij zich niet voorbereidt op gotcha: “Tranqer heeft mij neergeschoten nadat ik enkele malen zijn steen jatte. Op zich triest dat hij me daarvoor neerschoot maar zo is Digitalië nu eenmaal.”

In 24 uur tijd nam het geproduceerde aantal pistolen met 50% toe

10:35 uur
De eerste drie deelnemers die toekomen op het paleis zijn Kippenhok97, jeroentje312 en Mukyrlex. Kippenhok97 heeft er enorm veel zijn in, blijkt uit de grote glimlach op zijn gezicht. Hoewel hij enkele handelsperiodes geleden extreem hard werd aangepakt door het CBI en daardoor zijn plezier een beetje verloor, is hij altijd in voor een potje crimineel gedoe. jeroentje312 daarentegen is volgens de geruchten de rijkste Digitaliaan op het moment. We herkennen hem als verkoper van onze nieuwe laptops en gsm’s en merken nu dat we teveel betaald hebben. Mukyrlex daarentegen ziet er zeer verward uit, als we hem interviewen legt hij het volgende uit: “Ik nam onlangs het burgemeesterschap van nasi over, en dat vergt toch meer moeite dan voorzien. Ik heb me dan ook totaal niet gefocust op gotcha, en ik moet zelfs nog m’n koninklijke brief opendoen…”

10:40 uur
Wanneer we Mukyrlex een schouderklopje geven na het interview, komen vier musketiers uit Monapoli met hard gelach het paleis binnengewandeld. De grijns op loco_tazz zijn gezicht verklaart veel, maar vooral Technix straalt een focus uit alsof hij elk moment een kogel door onze kop kan jagen. Minimize en You know me hadden daarentegen het zweet op hun gezicht. Als we ze vragen of ze nerveus zijn, antwoorden ze beiden in koor: “Dat zweet is heus niet van de nervositeit. Onze koning Tranqer besliste doodleuk om gedurende gotcha zijn steenprijs op 3,80 I-Shell te gooien, waardoor wij een vervijfvoudiging hadden van onze ijzer- en schepproductie. Maar goed, we zijn klaar om te knallen”

10:50 uur
Koning Tranqer speecht kort, en rekt het wat uit want er is nog 1 deelnemer die zich niet heeft gemeld. Belangrijk uit de speech is dat hij benadrukte dat bails niet gebruikt mogen worden in deze gotcha. Verder beloofde Tranqer zijn kroon door te geven aan de winnaar van het spel. Ook zal hij zijn steenprijs tot minstens het einde van gotcha naar 3,80 I-Shell plaatsen, zodat hij ook iets te doen heeft tijdens gotcha. Ten slotte, en dan knipoogde hij vooral richting Technix, meldde hij dat 1 schot voldoende was voor een kill. En dat je je target dus niet kapot hoeft te schieten.

10:57 uur
De laatste deelnemer, hubinho, snelt de troonzaal binnen. De hele zaal schrikt op en kijkt naar hubinho. Zijn haren waren duidelijk niet gekamd, terwijl hij in alle haast nog eens van zijn thermos koffie slurpte. Hij is overgeladen en zwaar bewapend, dus tot daar klopt het nog. Zien we dat nu goed? Staat hij hier nu werkelijk in zijn pyjama? Het gemurmel in de zaal neemt toe en hij grijnst dat-ie zich weer had overslapen, maar het goede whisky was de avond voordien.

11:00 uur
Tranqer geeft het startschot. Het enige schot dat hij als spelleider zal lossen gedurende de hele gotcha. De 8 deelnemers duiken weg, er is maar één die op zijn gemak met zijn geweer op zijn schouder de zaal uitwandelt en dat is hubinho.

11:05 uur
De eerste weetjes van het event komen binnen en we kunnen natuurlijk niets anders dan ze met jullie delen. Onze collega’s in Cyberië hielden de afgelopen dagen de Live Newsfeed nauwlettend in de gaten. In 24 uur tijd nam het geproduceerde aantal pistolen met 50% toe, tot op 368! nasi had ook al per sms beantwoord hoeveel bommen hij verkocht had vlak voor het event: 24 bommen waarvan één deelnemer er maar liefst 12 kocht. Wie die aankoop deed wil hij liever niet kwijt.

11:08 uur
Mukerlex has been shot!

11:09 uur
Een Linda’s Glossy Gossip reporter is gestationeerd in El Peso en rapporteert het volgende:
Mukyrlex is de jongste Digitaliaan van alle deelnemers. Dit gebrek aan schietervaring mocht hij al in het eerste kwartier bekopen. Bronnen melden dat hij in zijn neus zat te peuteren terwijl hij de boekhouding van zijn stad doornam. De dader zou zonder gezever eerst de boekhouding aan flarden hebben geknald, om vervolgens te grijnzen dat het in Digitalië niet volgens de boekjes moet. Vervolgens schoot de dader in Mukyrlex’ linkerknie, waardoor de Pesoanen zich de volgende dagen een mankende burgemeester mogen verwachten.” Mukyrlex ligt uit de race. LGG volgt de wedstrijd op de voet!

Hij was dolblij met deze ontdekking en schoot een kogel door de kop!

12:30 uur
Hoewel de start verschroeiend snel ging, lijkt het tempo van de wedstrijd even wat teruggezakt. Als redactie is het moeilijk in te schatten waar er al bommen liggen, maar we doen ons best om zo dicht mogelijk bij de actie te zijn.

13:00 uur
Bomexplosie in Monapoli!

13:03 uur
Twee uur na de start van gotcha was er een stevige knal te horen in Monapoli! Na onderzoek bleek dat een van de huizen van loco_tazz geraakt is. Hij heeft zich echter goed voorbereid op gotcha en beschikt over het grootste aantal vastgoed in Digitalië, maar stond niet open voor commentaar.

13:05 uur
Tranqer zijn steen lijkt vlot van de hand te gaan. Zonet zag ik de buurman van onze redactie wel 1200 steen inkopen. We hoorden Tranqer ook in het Engels onderhandelen over een mogelijke steenkorting.

13:05 uur
loco_tazz has been shot!

13:08 uur
jeroentje312 has been shot!

13:09 uur
Opportunistisch als we hem kennen werd de electrohandelaar al na een goede 2 uur uitgeschakeld. Net na het schot kon het Linda’s Glossy Gossip-team de dader bij de kraag vatten om kort een interview te doen, maar veel tijd had de dader niet. De schutter meldde dat hij de bomontploffing bij loco_tazz had opgemerkt. Heel open antwoordde hij dat hij eigenlijk ging kijken of hij wat toeristen van loco_tazz kon stelen nu de deur was opgeblazen. Tussen het puin had hij echter jeroentje312 gevonden. Hij was dolblij met deze ontdekking en schoot een kogel door de kop van jeroentje312! Ook na het interview bleef de dader zijn grote grijns op het gezicht behouden!

13:15 uur
Terwijl we via onze mediakanalen de verkoop van de koning zijn steen berichten, werd ook loco_tazz uit de race geschoten. Het schot op loco_tazz heeft de redactie uit het oog verloren, waarvoor we ons bij onze lezers willen verontschuldigen. Hoe dit exact is kunnen gebeuren is nog onbekend, heeft de bom op zijn vastgoed dan toch gewerkt?

13:35 uur
You know me has been shot!

13:39 uur
Waarschijnlijk was dit de makkelijkste kill van Gotcha? You know me woonde in het appartement van de dader. Doodleuk vroeg de schutter de huishoudster om de sleutel waarna hij even binnenwandelde toen You know me lag te pitten. Onze redactie vraagt zich wel af hoe You know me van plan was zich te verdedigen, aangezien hij niet over PM-dagen beschikt. We gaan ervan uit dat hij die ging inzetten als joker op het einde van gotcha.

Meer weten over het lot van loco_tazz, en een tussenstand zien: lees meer in het tweede deel van het live-verslag! Daar vind je natuurlijk ook de winnaar van gotcha, en daarmee de kroon van Digitalië. 

Post navigation