Monapolitaanse overmacht in Digitalië

gelaarsdekat El Peso uitgejaagd? hubinho naar Nederland afgevoerd? Op nog geen week tijd werden er meer dan 160 schoten afgevuurd op Pesoanen. Neemt zinloze criminaliteit er weer de bovenhand? Worden er weer bails gebruikt in Digitalië? Heeft het een staartje voor komende handelsperiode?

De feiten zijn er. Eerder vorige week probeerde gelaarsdekat bij de opgaande zon enkele winkels te beroven in Monapoli. Die had niet op de wekker van loco_tazz en Tranqer gerekend, die hem hiervoor afstraften. Op enkele uren tijd was gelaarsdekat al snel 10.000 I-Shell armer, wat hij makkelijk kon dragen als hout- en ijzerhandelaar. Wat hij waarschijnlijk niet verwacht had is dat de klopjacht bleef doorgaan, zelfs enkele Pesoanen hielpen vrolijk mee. Schoten en bommen, het kon allemaal.

Het ging zelfs zover dat hij in zijn profiel de volgende boodschap plaatste:

ben nog te jong om te sterven

Nadat loco_tazz hem er doodleuk aan herinnerde dat hij al meerdere malen failliet geschoten was, koos gelaarsdekat het hazenpad naar Nasdaqar. Sinds de vlucht wordt hij als een laffe crimineel beschouwd, waar Digitalië niet aan gelinkt kan worden.

Met het spel Gotcha in zicht leek er geen vuiltje aan de lucht tussen de Pesoanen en Monapoli. Er waren in Monapoli wel enkele bommeldingen opgemerkt, maar verder niets.

Nadat Minimize als winnaar werd verkozen, haalden 3 musketiers uit Monapoli echter onverwacht hard uit. Een explosie bij zowel hubinho als Kippenhok97. Wat volgde was in minder dan een kwartier tijd meer dan 104 schoten op hubinho. Telkens wanneer hubinho zich probeerde te verweren, was er wel één van de drie Monapolitanen die hem onder schot hield.

Als koning stond ik wat mompelend in mijn paleis de knallen aan te horen. Voor de vierde periode op rij mijn fortuin geïnvesteerd in diamanten, waardoor ik moeilijk tussenbeide kon komen. Als echtgenoot deed het des te meer pijn, gezien ik zoveel aangename periodes met hubinho beleefd heb, en ik nu niet bij machte was om in te grijpen. Als handelaar deed het duidelijk pijn, want mijn blind geloof in de diamantenhandel heeft me weer in de steek gelaten en zonder cash gezet. Teleurgesteld in mezelf begeleidde ik het lichaam van hubinho mee naar Nederland, waar hij nu hersteld van zijn verwondingen.

Nu ik mijn kroon doorgeef aan Minimize kan ik alles vredevol achterlaten. Mijn diamantendroom met een top 5-plek is na vier periodes helemaal aan diggelen, maar ik heb het tenminste geprobeerd. Komende ronde volgen voor mij universitaire examens; wat er in Digitalië zal gebeuren lees je vast en zeker wel in de volgende TMC-editie. Wat vaststaat is dat er nog vele criminele punten geraapt zullen worden!