Chapeau Arneau

Geïnspireerd door de held der helden Arno Vermeulen is Zwollar begonnen aan één der grootste projecten van de afgelopen handelsperioden: het Chateau Arneau.

Nu de bossen van Zwollar driftig worden weggekapt, ontstaat er ruimte voor skipistes. De liften en sneeuwkanonnen beginnen alweer op volle toeren te draaien. Spoedig zullen er dan ook vele toeristen worden verwacht in het grootste skiresort van de Federatie, Zwollar. In het geruchtencircuit is vernomen dat Arno Vermeulen een week zou willen komen snowboarden in Zwollar. Dit leidde tot rumoer onder de inwoners van Zwollar. Hoe moesten zij ooit alle fans van Arno kwijt kunnen in hun schattig kleine stadje? Hier moest iets op verzonnen worden!

Met wat armzalige schuurtjes zou Arno natuurlijk zo weer verdwenen zijn uit het skiresort. Waarschijnlijk met de smoes dat hij donderdag nog de kwartfinale van het vrouwen EK moet doen, Brazilie vs. De Graafschap. Maar de inwoners van Zwollar weten als geen ander dat dat geen waarheden betreft. Ook voor wat mooie stenen winkels en megastores zou Arno waarschijnlijk zijn neus ophalen. Om deze redenen werden de grote neonletters al van de zolderkamer van het gemeentehuis gehaald. Wat is immers een skiresort zonder chateaus. Een skiresort zonder chateaus is geen skiresort!

De inwoners wisten dat Arno snel zou arriveren in hun skiresort, want hij heeft longen! Er moest dus snel actie ondernomen worden. Met de grote neonletters in de handen van de Zwollarnaren, werd begonnen met de bouw van het eigen chateau voor Arno. Chateau Arneau. Want uit je eigen chateau met neonletters wil je natuurlijk nooit meer weg. Hiermee is Arno Vermeulen de eerste toerist met een chateau waar zijn eigen naam op staat. Dat moet dus wel een hele goede toerist zijn. En daarom zeggen wij vanuit Zwollar: Chapeau Arneau!