Voorafje

Een dag later dan gewoonlijk komt deze derde editie van The Miniconomist uit. Niemand die dat overigens op lijkt te vallen: noch in de club, noch in de chat wordt door de handelaren gevraagd waar de editie van woensdagavond toch blijft. Het gebrek aan interesse voor The Miniconomist blijkt ook uit het aantal ingezonden artikelen: ook deze editie is er slechts één artikel verschenen van onze min of meer vaste redacteur Sesam.

Toch zal meer dan ooit The Miniconomist vormgegeven moeten gaan worden door de lezers. Vanaf volgende handelsperiode zal de redactie zich niet langer in Cyberië bevinden, waardoor artikelen uit Cyberië -toch het gros van de artikelen- echt vanuit de inwoners aldaar zullen moeten komen. Geen ingezonden artikelen betekent ook geen editie. De redactie zet zich graag in voor de krant, maar wil ook input hebben vanuit de Federatie.

Is er dan ook nog iets positiefs te noemen? Eigenlijk niet. De handel zakt als vanouds in elkaar, mogelijk door zowel het opraken van grondstoffen (vooral zichtbaar in Ibisha Island) en het uitblijven van de bouw van enorme wolkenkrabbers, waarover elders in deze editie meer. De kavelstaat van Zwollar houdt zich net boven de 100 punten nog prima, maar Roebelarendsveen zit met 89 net onder de kritische grens, en Kronenburg kijkt met weemoed naar een grens van 89, aangezien deze stad een staat heeft van 56. Het is maar goed dat de vulkaan volgende week niet de traditionele steden terug moet brengen, maar slechts twee steden zal voortbrengen. Handelaren in deze twee steden gaan het tegen elkaar opnemen voor de winst. De redactie zal in deze tussenperiode geen krant publiceren, maar ziet de lezers én schrijvers graag over een week of 3 weer terug.