Voorafje

Deels vanwege het laat verkrijgen van de omzetstatistieken, maar zeker ook deels door de Tilburgse kermis, komt deze editie een paar uur later uit dan was gepland. Evenementen kunnen altijd onverwachts roet in het eten gooien.

Niet alleen buiten de Federatie, ook daarbinnen kan een nieuw evenement worden bezocht. Tresias schrijft daarover in zijn bijdrage. Hij haakt met zijn evenement in op de wensen van het nieuwe Cyberische regime, waar Sesam nog een bijdrage voor heeft geschreven. Het artikel is geschreven voor de tussenronde en is daarmee een maandje oud, maar dat mag de nieuwswaarde niet deren. De tussenronde is overigens een geweldige zege gebleken voor de financiering van de Federatie: de credituitgaven bedroegen ruim 400% van datgene wat noodzakelijk is om break-even te draaien. Daarmee worden de tekorten van het hele afgelopen jaar méér dan goedgemaakt, en verzekert Miniconomy zich meteen van voldoende middelen om nog een hele tijd door te kunnen gaan!

In Cyberië is besloten het –alweer- nieuwe wetboek door te voeren. Diverse handelaren hebben het land verlaten vanwege het dictatoriale regime dat nu is geïnstalleerd. Federal Government heeft echter al aangegeven dat het aan het eind van de handelsperiode zal evalueren of het systeem voor de toekomst behouden kan worden, of dat het systeem toch onwenselijk is. Een keuze die op voorhand al tot discussie zal leiden, en beide keuzes zullen veel stof doen opwaaien. Niet iets om naar uit te kijken!