Weg met de Keizer!

Met verstomming geslagen lees ik over de crapuleuze manier waarop Hubinho1 de wet naar zijn hand heeft gezet, en de jarenlange traditie in Cyberië in één klap naar de verdoemenis heeft geholpen. Het heeft niet eens zin om te discussiëren of het al dan niet wettelijk gebeurd is, feit is dat het niet kies is om met twee man alles naar je hand te zetten. Of het al dan niet wettelijk is, maakt ook weinig uit: er is geen wet meer over.

De wet is niet echt iets waar deze lui zich aan houden. Dat bleek al uit de ongegronde boetes (uitgedeeld door subaccounts), het feit dat het Parlement onwettig ontslagen werd, onwettig niet vervangen werd en er op een wet gestemd kon worden door slechts één parlementslid. Is dat democratie? Zelfs in Digitalië heb je als inwoner meer rechten.

Voor mij is Cyberië geen thuis meer op deze manier. Wie het goed voorheeft met Cyberië heeft vast al eerder aanvaringen met Hubinho1 en zijn trawanten gehad, en dat zal niet veranderen. Nu er wetteloosheid is (ik daag iedereen uit het gedrocht te lezen dat nu in de plaats is gekomen voor de vorige wet) rest er mij niks anders op Cyberië verlaten. Ik hoorde dat ook The Minic deze stap al gemaakt heeft. Velen zullen volgen.

Het is de enige vorm van protest die ons rest: Federal Government is vooralsnog niet van plan deze vorm van spelbederf aan te pakken, dat bleek al uit gesprekken in de federale clubs. Laat ons allemaal, en masse, het gedrocht dat Cyberië is geworden verlaten en onze heil elders zoeken. Ibisha Island zoekt actieve inwoners en doet al perioden lang een oproep. Volgende periode (periode 140; red.) zal ik een vluchtelingensysteem opzetten voor wie wil emigreren, zodat u vrij en makkelijk kunt migreren naar een land waar u vrij en makkelijk kunt handelen. Ook zal ik onderhandelen over een subsidie daarvoor, zodat u niet zonder lege handen in het nieuwe land terecht komt.

Cyberië is een machtig land vol machtige handelaars: maar de ‘machtshebbers’ vergeten dat het enkel machtig is als het inwoners heeft. Massale emigratie zet deze usurpators voor het blok. Wij zullen een natie in ballingschap vormen, tot onze terugkeer verzekerd wordt. Onze enige eis: het herinstalleren van een democratie in Cyberië.

Post navigation