Dagboek Tranqer: Fear Of Missing Out

FOMO: the Fear Of Missing Out

Dagboek Tranqer, dag 4 van handelsperiode 141:

“Liefste dagboek, ik stond vroeg op om mijn cursus Bedrijfsfinanciering te herhalen, ik vulde met slapende ogen mijn winkels en maakte een praatje met vroege vogel martijn5. Nadien kreeg ik telefoon en vernam ik het nieuws dat ik oom werd van een jongetje. Opgewonden van het nieuws vertrok ik in de voormiddag om mijn examen te gaan maken, om in de namiddag naar Brugge af te reizen om mijn neefje vast te houden.

Op de terugweg naar Kronenburg, omstreeks 18:00 uur besefte ik dat het al van 12 uur geleden was dat ik mijn winkels had bijgevuld. De paniek steeg! Hoe kon ik mijn klanten nu zo in de kou laten staan? Ik heb een monopolie op motoren en benzine, wat als er iemand al een MV had opgericht? Dan haalde ik nooit mijn vooropgestelde 200.000 liter verkochte benzine. Met mijn telefoon probeerde ik mijn handelskompanen te contacteren. De een had last van traag internet. De ander was aan het genieten van een boswandeling in Zwollar. Weer anderen waren in volle verwachting.

Eenmaal in Kronenburg gearriveerd kon ik maar matig mijn winkels bijvullen, ik had vijf minuten en niet meer. Nadien ging ik eten en volgde een voetbalmatch van mijn favoriete club in de plaatselijke pub. Opnieuw geen benzine en motoren, opnieuw gefaald maar ik moest die match zien! Nadien ging ik slapen bij m’n vriendin.

Achteraf gezien meer stress dan nodig. Deze morgen berekende ik de schade, bouwde ik een megastore uit en dreef ik mijn winkelaanbod op. Het komt allemaal goed! FOMO-syndroom in Miniconomy, het is in de zomer niet noodzakelijk! Oja, ik vergat mijn 10.000 liter verkochte benzine te vieren. Dus dubbel feest bij 25.000 liter benzine!