Gekke handelscombinatie

De 141e handelsperiode is er eentje waarin ik geen zin had om hoofdproducten te doen. Vooraf had ik beloofd om dan maar toeristenhandel in El Peso of Ibisha te doen. Tot Tresias Aegirsson opdaagde, en na 4 perioden handelen de kaap van 200.000 liter benzine had bereikt in handelsperiode 140.

Een onmogelijke kaap, mede dankzij bootjes, maar toch een knappe prestatie! Dat zette me aan het denken, en ik koos ervoor benzine en motoren te monopoliseren in Cyberiƫ. Doel van de handelsperiode: 200.000 liter benzine produceren en 10.000 motoren. Hopelijk levert het me een top 5-plaats op, al lijkt dat steeds moeilijker te worden.

Een paar wist-je-dat’jes:

1. Enkel motoren (en geen pompen) produceren is best vermoeiend. Een loyale pompproducent is nodig en hij moet ook iedereen constant kunnen voorzien.

2. Dag 5: 22.000 benzine en 1.510 motoren. De doelstellingen lijken minder mogelijk te worden, maar internationaal ben ik nu pas op dreef qua winkels.

3. Veel kavels in Kronenburg met 160 olie in plaats van 200 olie. De prijzen in het buitenland zijn gerekend op 200 olie. Ik heb nu de prijs met 15 cent verhoogd, om te voorkomen dat het CBI de verkopen als verlieslatend aanneemt.

4. Elke 25.000 benzine is er een happy hour van mijn benzine. Dan is de benzine in mijn standplaats ophaalbaar aan spotprijzen!

5. Ik dank al mijn leveranciers en klanten voor de loyale samenwerkingen!

6. In de volgende TMC volgt een artikel over de moeilijkheden bij internationale handel aan het begin van de handelsperiode.