Voorafje

Hét sociale evenement van de Federatie is begonnen met een wat minder sociale introductie. Initiatiefnemer Tresias Aegirsson weigerde een Cyberische kandidaat aan het evenement toe te laten, omdat de deadline niet was gehaald en de Cyberische president (Quark) geen stappen had gezet omm een kandidaat te regelen. Met het gebrek aan een parlement om zijn afwezigheid op te vangen, leek dat bijna te resulteren in een afwezig Cyberië. Na een onderonsje tussen de twee heren mag Joep Eerlijk alsnog meedingen naar de Cyberische zege.

Nu de omzetten aan de top niet eens zo heel gek veel uit elkaar liggen, kan de 100.000 I-Shell die winnaar toucheert best wel eens een heel grote impact gaan hebben. De extra toerist en het diploma zijn daarbij peanuts, al kicken sommige inwoners heel erg op diploma’s: zeker exclusieve diploma’s als het Mr. MC-diploma.

Federal Government lijkt na de vakantie wat traag op start te komen: nu ook in Cyberië het partijenstelsel de nek is omgedraaid, heeft Federal Government de mogelijkheid geopend om via een federale partij mee te doen aan de verkiezingen: dit om niet-Premium Members aan de verkiezingen te kunnen laten deelnemen. Het presidentssysteem van Cyberië heeft nog niet geleid tot hetzelfde script als Virtua: waarschijnlijk anticipeert Federal Government op een nieuwe staatsrechtelijke indeling van het Cyberisch bestuur binnen afzienbare tijd.