Federal Union: het leeft!

Even leek het erop dat de Federal Union volledig stuurloos achter zou blijven. Twee van de vier landen stemden in de 140e handelsperiode voor Tresias Aegirsson als nieuwe voorzitter, waarmee hij de meeste stemmen behaalde. Maar dat was volgens critici niet genoeg: een meerderheid van stemmen heb je pas als tenminste drie van de vier landen voor een bepaalde voorzitter stemmen.

De impasse werd door Federal Government doorbroken: een nieuwe stemming werd georganiseerd, waarbij iedereen mocht deelnemen, en waarbij de hele Federatie stemrecht had. Uiteindelijk bleek de strijd om voldoende stemmen te halen te gaan tussen Tresias Aegirsson, Andoversr en The Minic. Laatstgenoemde trok daarbij aan het langste eind, met niet alleen de meeste stemmen, maar ook stemmen uit alle vier de landen van de Federatie.

Wapenfeit 1: de Federal Union is weer een besloten club. Over gevoelige onderwerpen overleg je achter gesloten deuren, zeker als de deuren zo wagenwijd openstaan als ze doen in openbare clubs in de Federatie. Vastgelopen discussies trek je aan via de chat, waarna je met het compromis weer verder onderhandelt. Niet heel doorzichtig, maar wel effectief.

Wapenfeit 2:ondanks de afwezigheid van Digitalië (pas op de eerste dinsdag van de periode was er een nieuwe Koning, tevens oud-Koning Kippenhok97), zijn de drie andere landen overeengekomen dat het stemmen op voorstellen voortaan aan een limiet (72 uur) gebonden moet zijn, zodat stemmen later niet door nieuwe volksvertegenwoordigers alsnog verworpen kunnen worden. Ook kunnen de extra afgevaardigden van landen niet langer stemmen: dit werd onnodig geacht, aangezien de politiek leiders van de landen toch het laatste woord hebben.

Naast deze twee wapenfeiten staan ook de verkiezingen van een nieuwe voorzitter op de agenda. Neen, de FU zoekt nog geen nieuwe, maar wil wel duidelijker hebben wanneer nu sprake is van een meerderheid, en dat ook met duidelijke woorden in de wet hebben staan. Ook de havengelden, de grens van 100 I-Shell voor het overmaken van geld zonder contract, de Case Record Office club (oud onderwerp, is overgenomen) en inactiviteit van leden van de Federal Union én High Council staan op de agenda.