Familie Kat doorgelicht

gelaarsdekat, gelaarsdekat1 en A. Banderas doorgelicht. Een mogelijke top 3 voor deze handelsperiode, op voorwaarde dat traag begrip faalt. Wat er speciaal aan deze drie inwoners is? De drie heren betreden de Federatie van op hetzelfde wifi-netwerk!

Dat gelaarsdekat1 zijn handelsbloed goed heeft doorgegeven aan gelaarsdekat is duidelijk merkbaar. Wat geluk in het verloop van de handelsperiode (wie heeft dat niet in een top 3-plek?) maar vooral het meeste aan zichzelf te danken. De speelstijl is kenmerkend. Aan de rondestart bekijken de drie handelaren in hun land wat de ideale positie is. Meestal claimt de ene handelaar meer de hoofdproducten dan de anderen, want wie echt voor de winst gaat ligt al half vast. Zo was het deze periode aan gelaarsdekat die, na zijn tweede positie in de vorige periode, het nog beter wil doen. Hij claimde hout en ijzer in Nasdaqar, met MV’s voor chips, plastic en steen.

Jaloerse handelaars merkten in het verleden wel eens op dat ze stiekem toch samenspannen om de concurrentie voor de winst tegen te werken. Maar hoe zou je zelf zijn? Deze ronde nam ik voor The Miniconomist een kijkje op de situatie van de drie handelaren. Dit is mijn relaas.

gelaarsdekat startte moeizaam in het uiterst inactieve Virtua. Aan de andere kant speelt dat ook in zijn voordeel, zo kan hij zonder enige concurrentie zijn MV’s uitbouwen tot gouden melkkoeien. gelaarsdekat1 heeft met Joep Eerlijk een lastige ijzerconcurrent aan de start van de periode, maar sinds dag 4 lijkt Joep Eerlijk verdwenen en is gelaarsdekat1 de enige Cyberische ijzerhandelaar. Tenslotte is er A. Banderas, ondertussen toch al een naam in Ibisha. Hij doet machines, scheppen en computers, maar koopt scherp in en verkoopt zonder kortingen door. Verder maakt hij winst met de doorverkoop van grondstoffen.

Hoe helpt de ene handelaar nu het andere? Wel, elke handelaar beïnvloed de handel in eigen land. Zo is er A. Banderas die met zijn scheppen en pc’s een stevige invloed had op de handel in Ibisha, met name op Tyc00n en CIT. De zaagprijs van zijn MV is aardig hoog (23 I-Shell) en benadeelt zo CIT, net zoals hij grondstoffen (goud en olie) verkoopt aan Tyc00n voor prijzen waar gelaarsdekat star blijft zitten. Ook, maar dat is onbevestigd, leken er in week 1 geen pc’s geproduceerd te worden, om Tyc00n niet te boosten. gelaarsdekat1 daarentegen moet de andere potentiële periodewinnaars afhouden. Zo had je in Cyberië Joep Eerlijk en traag begrip. gelaarsdekat1 trok de ijzerprijs laag tot CIT de prijzen helemaal neersabelde, verder crashte hij als eerste de taxi-MV van Joep Eerlijk en startte hij een plastic MV op ten nadele van traag begrip. Nu El Peso en Ibisha zonder erts zitten, lijken gelaarsdekat en gelaarsdekat1 over een ijzermonopolie te beschikken.

Wat schiet je ermee op met dit te weten? Eigenlijk weinig. Buiten dat deze drie handelaars van een bovengemiddeld niveau zijn op het gebied van handelen. Zowel op stedelijk als op internationaal niveau doorzien ze de handel, en een top 3-plek is ze dan van mij ook van harte gegund!