Voorafje

De kick van het handelen, en de frustratie van het handelen. Je nettowaarde schiet omhoog, kavels raken leeg. Wolkenkrabbers worden gebouwd, kamers worden verhuurd, en kamers raken ook weer leeg. Schepen staan er niet, staan verkeerd, of zijn te duur.

Het leven van een handelaar gaat niet over rozen. Als raspoliticus heb ik geen kaas gegeten van handelen, maar je naam in wat top 10-lijstjes terug zien komen is altijd leuk. Met een recente wijziging door Wouter kunnen alle Premium Member-handelaren voortaan real time zien of zij in de top 15 (was top 25) staan, en hoeveel I-Shell ze nog nodig hebben om een plekje te stijgen óf te dalen.

Nu ik wat meekrijg van handel, merk ik ook dat -hoewel zeer gewaardeerd- het lijstje met de omzettop 25 of 26 wel erg droog is. The Miniconomist gaat daarom een proef aan: in TMC Office wordt de lijst met omzet op dinsdagavond of in de loop van woensdag al geplaatst, en diverse ervaren handelaren mogen daar wat over zeggen. Het hoeft natuurlijk niet per se aan de hand van die cijfers, want ook zaken als wolkenkrabbers, criminaliteit, en achievements hebben met handel van doen. Ondertussen hebben Tranqer, A Lontra en Hubinho1 zich bereid gevonden aan de pilot deel te gaan nemen. Laat ons weten wat je van de toevoeging vindt!

Op politiek vlak zal The Miniconomist trachten op wekelijkse basis een update vanuit de Federal Union te gaan geven. Als voorzitter heb ik besloten van de Federal Union weer een echte privéclub te maken, en om het publiek niet helemaal te laten gissen naar wat er gedaan wordt, zal er een wekelijkse update volgen.