Centropolis reactiveren

Je kunt me deze handelsperiode wel een cityhopper noemen. Gestart in Kronenburg, wegens mogelijk olietekort en concurrentie verhuisd naar Ibisha, om in het derde deel van de periode in Centropolis te stranden.

Ik had reeds een motoren MV in Cashington, dus ik wist op voorhand dat de Virtuaanse handel redelijk bagger was. Maar dit had ik niet verwacht. Toen ik aankwam op dag 13 van de handelsperiode, trof ik maar één stenen shop aan in Centropolis en een hoopje schuren. Zelfs gelaarsdekat, de hoofdproducten-monopolist in Virtua, investeerde niet in Centropolis.

Maar er was nog een probleem dat opgelost moest worden. Alle handelaren ontbrak het aan koopkracht. Er werd gewoon 13 dagen lang niet gehandeld, omdat er geen winst kon gemaakt worden. De voorziening van producten was ofwel te duur, ofwel was het niet voorzien.

Met dank aan mijn handelspartner A Lontra kon er een haven gebouwd worden in Centropolis. Dit bracht lagere prijzen met zich mee en een boost aan de handelsenergie in Centropolis. Handelaren kwamen stilaan te voorschijn, de ene uit het olieveld, de ander van onder zijn boot op de haven.

Ik besloot dan maar zelf de goedkope FES Centropolis op te richten en nieuwe handelaars te coachen in hun eerste stappen als ondernemer. Opvallend is dat er vaak ‘s nachts gewerkt wordt, aangezien Amerikanen en Brazilianen op een ander tijdstip wensen te handelen. Overdag deed ik dan mijn inkopen allerlande om de stad te voorzien van de minimale benodigdheden. Dit verkocht ik in de afgelopen 5 dagen:

  • 5.149 steen
  • 615 draaiers
  • 182 scheppen
  • 2.453 ijzer
  • 4.700 hout
  • 211 glas

Op dag 18 is de koopkracht nog steeds zeer minimaal binnen de economie van Centropolis, zeker nu de derde week duidelijk is aangebroken. Toch kan Centropolis met hoop naar de volgende handelsperiode kijken.