Rondreis door de Federatie

Voor de Mr. Miniconomy-wedstrijd werd ik gevraagd om een rondreis te maken doorheen de Federatie.

Als El Pesonaar ben ik geboren en ik maak een reis rond de wereld. Net vertrokken uit mijn geboortestad bezoek ik Monapoli, onze mooie hoofdstad, om vervolgens de boot te nemen naar het mooie Zwollar. Van hieruit begon mijn beklimming van de vulkaan, de vulkaan slaapt nog steeds, maar toch kon je aan de trillingen voelen dat het niet meer lang zal duren. Ook het uitzicht vanop de vulkaan was wonderbaarlijk. En na een helse klim over de vulkaan kwam ik uit in het met bomen omringde Kronenburg.

Na wat vers bronwater te hebben gedronken, zette ik mijn rondreis door naar Eurodam. Helaas vond ik niet meer de weg naar Eurodam. Raar want ik herinnerde me Eurodam als de hoofdstad van Cyberiƫ, die bruisende stad vol met winkels en zakenlui. En nu vind ik er zelfs geen straat meer naar toe. Noodgedwongen moest ik mijn zoektocht naar Eurodam opgeven, en maakte in plaats daarvan een tussenstopje in Roebelarendsveen, vooraleer weer op de boot te stappen naar Virtua.

Aangekomen in Centropolis maakte ik een tussenstop in het gemeentehuis voor de wereldberoemde koffiebar. Met mijn tas vol lekkere Cashonaanse Coffee en een scheutje Ibishaanse rum, keek ik uit het raampje. De inwoners van Virtua verschilden zeer van die van Cyberiƫ en Digitaliƫ. Het is geweten dat zij een ander taaltje spreken en ook op andere tijdstippen actiever zijn dan wij.

Ik bleef niet al te lang in Virtua, maar ik nam wel de tijd om in Cashington een paar souvenirtjes te kopen (die gouden en ijzeren hartjes) en ook voor een paar selfies bij het standbeeld van Podje. Na de avondmarkt bezocht te hebben in Nasdaqar met hun uitgebreid gamma aan wapens, nam ik de avondboot naar Ibisha om daar met een paar cocktails in de hand te kunnen genieten van de zonsondergang op het mooie strand.