De onzin van wolkenkrabbers

Week 3 van de handelsperiode breekt aan. Wolkenkrabberstress! Voor mij een allereerste keer dat ik in deze periode zal investeren in wolkenkrabbers. De gehele tweede week heb ik ernaar toegewerkt. Op zoek gegaan naar de beste deals voor steen, hout, ijzer, glas en pompen en in contact blijven met die handelaren.

Het is zover. De kosten berekend met de allerscherpste prijzen ooit, waar niet elke handelaar zomaar aan kan geraken. De eerste shock is er, mijn huidige toren verder uitbouwen kost me minstens 757 I-Shell. Met een waarde die op te strijken valt tussen de 800 en 850 I-Shell, viel dit maar stevig tegen. Om eerlijk te zijn had ik meer verwacht dan een return van 7-13% van de op de toreninvestering.

Om de moed niet te laten zakken, bouwde ik enkel verschillende nieuwbouw van 3 hoog uit en wilde ik eens ervaren hoe het loopt in de laatste week. Het scheelde mij 100 I-Shell als grootgrondbezitter, dus waarom zou ik het niet proberen? Resultaat: 30*3 squst uitgebouwd op de zondag en er overal kamers in gestoken, het geld opgesoupeerd. Misschien dat die huurders nog wat opbrachten? Ik denk status quo te draaien, anderen lijken toch het bedrag van de de kosten van de kamers als winst te voorspellen… Benieuwd!

Maar even serieus. Met een budget van 200.000 I-Shell, kan ik dit omzetten naar 214.000 tot 226000 I-Shell als ik mijn toren in Kronenburg verder uitbouw. Is dat het de moeite dan waard? Ik handel geen hoofdproduct waardoor ik mijn graantje niet meepik in deze toren.

Het business model van nummer 1 en 2 van deze ronde is wel toegespitst op de torens. Zo handelt gelaarsdekat de 4 hoofdproducten waardoor hij volgens insiders torens aan een relatieve kostprijs van 500 I-Shell kan bouwen. Een interessant project om woekerwinsten uit te bouwen op concurrenten voor de periodewinst. Verder is er ook gelaarsdekat1, hij bestelde 220 motoren bij mij maar verplichtte mij en mijn pompenhandelaar zowel ijzer als plastic bij hem af te nemen. Wat kun je als Jan Modaal tegen zo’n reuze-aanvragen? Als je hun aanbod niet aanneemt, koopt hij bij een ander, of erger, start men een MV.

Nee, Jan Modaal wordt stevig benadeeld met de torens. Voor de top is het eerder een speeltje om het spannend te houden op het einde van de handelsperiode. Jan Modaal kan onmogelijk al de prijzen afdwingen zoals de minimale kostenberekening (eerder in artikel).

Nee, Jan Modaal wordt stevig benadeeld met de torens. Een toeristenspeler heeft ook geen baat bij de torens, bouwt de toeristenspeler torens in week 3, komt hij in de top 15 en geraakt hij zijn toeristenverkoop kwijt. Maken torens de handelsperiode dan leuk voor de toeristenspeler in kwestie?

Nee, Jan Modaal wordt stevig benadeeld met de torens. Naast camera’s (aan veel te lage prijzen) verkoopt een elektrohandelaar niets meer. De elektronica die zo begeerd was in week 1, krijgt hij nu zelf aan de straatstenen niet verkocht. Mijn complimenten aan de eerstvolgende elektrohandelaar die top 5 kan halen in dit systeem.

Nee, Jan Modaal wordt stevig benadeeld met torens. Ik pomp de 200.000 I-Shell in nieuwbouw en zie wel waar ik zal stranden. Hopelijk voldoende voor een plek in de top 5, al vrees ik ervoor. Maar vooral wil ik eens de ervaring gehad hebben van bouwen in week 3…

Post navigation