DRK gesticht in El Peso

DRK is eerder deze week gesticht in El Peso, naar aanleiding van de herdenking van het ‘Keizerlijke Digitalië’. Op 7 december is het 4 jaar geleden dat El Peso de onafhankelijkheid uitriep en vrijwel onmiddellijk in oorlogsmiserie belande. De Keizer van El Peso, pimgezel1 stond recht tegenover Koning Rednax I die vanuit Monapoli opereerde.

Op de dag van 7 december was Digitalië te groot voor twee machten. Het werd verdeeld in twee partijen. De Royalisten, gevestigd in Monapoli die de rechtmatige Koning Rednax I steunde. En de Imperialisten, die de Keizer pimgezel I in El Peso steunden. Terwijl de burgeroorlog juist ontketend werd doordat Rednax de staat in El Peso niet erkende vormde een select gezelschap een senaat en stelde een grondwet op. Naarmate de oorlog vorderde, werd er gesproken over ‘Koninklijk Digitalië’ en ‘Keizerlijk Digitalië’. Monapoli won aan terrein en de onofficiële regering richtte zich naar het buitenland, hopend op een humaan antwoord.

Op 10 december werd contact opgenomen met alle federale regeringen buiten Monapoli. Met het dringend verzoek de stad El Peso te erkennen als enige staat van het Digitaliaanse continent. Deze kreet werd genegeerd, waarop Monapoli een slotoffensief startte. De volgende dagen woedde de burgeroorlog volop waarbij El Peso uiteindelijk viel op 25 december. Toen de mist optrok en de wereld Kerstmis aan het vieren was, was de totale populatie van El Peso uitgemoord.

De DRK is een paramilitaire groepering teruggaande naar ‘Het Keizerlijk Leger’ dat gediend heeft onder Keizer pimgezel1. DRK is een organisatie die soldaten werft om een professioneel inzetbare macht te worden. Door de criminaliteit te optimaliseren en efficiënt in te zetten tegen vreemde mogendheden kan Digitalië weer klimmen als een militaire en economische grootmacht. DRK beargumenteert dat El Peso de draaimotor van Digitalië is en dus een actieve rol zou moeten spelen in de Digitaliaanse politiek.