Frustratie; een opsomming

Anderhalve handelsperiode zijn gepasseerd boordevol frustratie. Schrikwekkend dat er frustratie is, als je weet dat ik periode 141 wist winnen met de ongeziene combinatie van benzine en motoren. Nog onguurder die frustratie, als je weet dat ook The King 2, een goede vriend van me, me wist op te volgen als winnaar. In diezelfde periode haalde ik meer dan 500.000 I-Shell toeristenomzet.

Waarom dan frustratie?

Het begon allemaal met de gigantisch slechtst georkestreerde Mr. MC. Het jurysysteem was zodanig ontzagwekkend dat het meer dan corrupt lijkt. De TMC-redactie kon de juryclub inkijken na een lek. Daaruit bleek dat de zogenaamde “jury” een appeltje voor de dorst was. Tuned en hubinho, beiden actief. De 2 andere juryleden inactief. Om de schijn hoog te houden beslisten Federal Researcher en Tresias Aegirsson dan maar doodleuk om niet Torpedo 7 te kiezen (die verdiende het niet als speler + als inzet), bovenop gelaarsdekat. Doodleuk kenden ze de uitslagcijfers al, en wisten ze dat 100.000 I-Shell bonus voor gelaarsdekat geen moer uitmaakte.

Wat is het probleem dan?

De jury had geen inspraak, gezien hun inactiviteit. Terwijl er best veel op het spel staat, maar er niet voluit gespeeld werd voor de prijs. Zowel bij de organisatie als de deelnemers was er een gebrek aan kwaliteit, de Mr. MC-contest onwaardig. Om nog maar een winnaar te kiezen” kozen ze maar wat”, wat de wedstrijd aan aanzien zou doen winnen. Vervolgens waren er lugubere scores bij gebrek aan deftige organisatie door Tresias Aegirsson. Torpedo 7 werd in de jurypunten afgestraft door Federal Researcher, en gelaarsdekat werd de hemel ingeprezen door Tresias Aegirsson. Ik vroeg nadien aan Tresias waarom iemand een betere score zou verdienen om de uitslag te beïnvloeden? “De score die hij krijgt is terecht, volgens de jury die heeft gejureerd” en probeerde hij het de doofpot in te steken dat er zelf geen jury was.

Ik neem het vooral Tuned kwalijk als onafhankelijk jurylid, niet tegen de beslissing in te gaan. Nugoed, hij bevoordeelt zijn land met mogelijke periodewinst en een belofte van toeristen. Wie ben ik het om het hem kwalijk te nemen? Dus komen we weer terug bij Tresias Aegirsson en Federal Researcher. De eerste neem ik het kwalijk gigantisch partijdig te zijn en onder 1 hoedje te spelen. Hoewel hij zelf faalde in het correct organiseren van de wedstrijd, had hij beter meer tijd gestoken in zijn organiserende job in plaats van de hele handelsperiode de High Council te bekritiseren. Kwestie van prioriteiten. Uiteindelijk er nog een winnaar uitflansen met immense gevolgen, is dan ook fout. Ofwel had hij 2 winnaars moeten kiezen, ofwel geen van beide.

Hoe zit het dan met de kritiek op Federal Government?

Dat ook Federal Researcher in het spel zit, doet nog de frustratie naar andere aspecten uitdijen. Miniconomy wordt kleiner, zowel bij Federal Government als bij het CBI lijken ze minder competent te kunnen rekruteren en de consequentheid valt weg. Het lijkt al gauw dat ze met 2 lappen oplopen, en afhankelijk tot welke groep je behoort, krijg je een bepaalde (voorkeurs)behandeling. Mogelijk is het door het onderbemand zijn, maar het valt toch hard op?

Een gebrek aan optreden, een opsomming:

  • gelaarsdekat crimed al 2 perioden lang puur voor crimepunten, geen enkel zinnig iets gedaan van crime in mijn ogen. Dat terwijl er een jaar terug nog spelers op non-actief gezet werden wegens zinloze crimes, crimepunten werden afgenomen en bails niet werden terugbetaald. Een optreden was welkom geweest.
  • omdat ze niet optraden koos ik er deze handelsperiode voor het heft in eigen handen te nemen en gelaarsdekat af te gaan knallen. Als CBI faalt in het optreden, dan maar aan de spelers zeker? Federal Government is hoogstwaarschijnlijk blij om de 10 euro die ze verdienen met de bails.
  • opvallende opmerking bij de crimes: zelf schieten met 750 I-Shell boete en 4 skills, is niet eens economisch winstgevend te noemen. Waarom zou je dan nog aanslagskills nemen als het profijt er niet is? (de kost > de schade)
  • Tuned zijn omzetverhouding t.o.v. waarde vorige periode kan niet kloppen (ofwel dure appartementen, ofwel geen winstmarge, ofwel extreem dure huur). gelaarsdekat had een gelijkwaardige winstmarge, en ik deed het iets beter. Echter konden wij 2 ons “verstoppen” achter crimes.
  • gelaarsdekat/A. Banderas/gelaarsdekat1 blijft spelen al was het in periode 141 nog sprekender, ik vind het fijn dat ze blijven spelen en schreef dat zelf in de vorige TMC-editie uit door hun unieke top 3 kansen te beschrijven, maar hun manier van spelen (in mijn ogen) schaadt de activiteit van andere spelers. Toch kunnen ze blijven begaan.
  • Bootsubsidies blijven krankzinnig. Een hout/ijzerhandelaar investeert zich gewoon te pletter in boten, dit blijft elke periode terugkomen.
  • Torens boven kostprijs bouwen. Torens met verlies, soms zelfs stevige verliezen. Optreden is moeilijk, mogelijks begrijpt men vanuit Federal Government de torens zelf onvoldoende.
  • Diamanten goedkoper maken helpt activiteit in Monapoli niet of onvoldoende. Dus probeerden ze deze handelsperiode extra goud per kavel erin te pompen. De gevolgen blijven voorlopig minimaal.

Kortom: gevoel dat CBI teveel afhangt van bepaalde persoon/beslissing, niet meer voldoende rationeel/rechtvaardig optreed. Frustrerend.

Een overvloed aan misplaatst optreden, een opsomming:

  • De torens: allemaal leuk en wel, maar ze zijn nog steeds onbegrijpelijk. Een tof extraatje, maar het blijft een speeltje van de rijken en een onguur imago hebben. Voor de kleine man is het nog steeds geen spek voor de bek.
  • De grondstofverschillen per stad doen variëren, is aan ene kant toe te juichen. Aan de andere kant zullen het opnieuw de rijken zijn die ermee gaan lopen.
  • Federal Government beslist mee in een spel georganiseerd door spelers. Oké zou je denken? Maar het doet pijn dan te zien dat de organisatie faalt en het toch doet lijken alsof de jury beslist. De bevoordeling naar Virtua wordt al meerdere jaren geopperd.
  • Over Virtua gesproken, de extra toeristen van vorige periode in Virtua waren krankzinnig. Ik was meer dan 4 dagen afwezig, maar haalde dankzij die toeristen 500.000 toeristenomzet. Op zich vind ik dat cheaten in mijn persoonlijke bucketlist dat ik het er op plaats. Meer dan 150.000 I-Shell omzet verkreeg ik door 2 weken producten aan de man te brengen aan schandalige prijzen. De impact heeft (gelukkig) maar beperkt gewerkt, of Virtua kon het niet naar zijn hand zetten en werd slachtoffer van eigen bevoordeling door electroshops uit Digitalië.
  • Vorige handelsperiode werd kortweg snel beslist hubinho te bankrupten. In de Federale wandelgangen naar het schijnt een éénmansactie. Nadien kon Monapoli makkelijk het kroontje overnemen van El Peso, gezien hubinho die niet meer kon verdedigen en El Peso stevig verzwakt was. Monapoli kon uiteindelijk de schade beperken, en hielp mee waar nodig met de overwinning voor The King 2.
  • Ik zag deze handelsperiode een vreemde actie tussen Aximili en gelaarsdekat. Allemaal goed en wel dat het wordt gemeld in het CBI, maar een vlotte faillietverklaring volgde niet. Ligt het aan verschillende feiten? Of hoort dit net bij het gebrek aan optreden?

Wat brengt de toekomst?

  • Betreffende Mr. MC, verander de format en de prijs. Sociale acties en organisatie vergt ondersteuning en appreciatie. Enkel jammer dat het op deze manier ten onder gaat. Maar nogmaals, onder een andere format kan het wel doorgaan.
  • Betreffende dubbel optreden van Federal Government? Weinig, zolang het spel geen nieuw volk aantrekt. Daardoor kijk ik ook uit naar een artikel van Wouter. In de TMC-club insinueerde Tresias reeds zo’n artikel van Wouter, maar het bleef helaas uit.
  • Remco die mee in het Federalteam komt, valt enkel toe te juichen. Een neutrale speler, die denkt als een digitale krak. Eerst op zoek gaan naar de klant zijn problemen, en nadien die dan samen met de klant proberen op te lossen. Misschien dat Federal Government nog vaker die positie moeten innemen, zonder te bevoordelen en met de nodige consequentie.

Het is ook niet allemaal slecht. Inwoners als martijn5 houden er het goedkope aspect in, proberen keer op keer monopolies te doorbreken en ondertussen zich bij te scholen op het vlak van torens. Als er iemand nog eens een periode mag winnen op zo’n manier, is hij het wel. Tuned blijft instaan voor het sociale aspect in Virtua, handelend ondersteunend en zich inzettend als burgemeester van Cashington. Aximili is de eerste monopolist in Virtua die zich aan een atypisch Virtuaans laag tarief houdt. Of dat dit schijn is of niet, weet ik niet. Maar het creëert activiteit, net wat Miniconomy mist.