Federal Union back up and running

Door het faillissement van de voorzitter van de Federal Union afgelopen handelsperiode zijn er die hele periode geen discussies geweest. Hartstikke zonde natuurlijk, maar wel voorstelbaar. Daarom is de FU onmiddellijk van start gegaan. Hoog op de agenda staat door de recente ervaring in ieder geval de mogelijkheid om een interim voorzitter aan te stellen indien de voorzitter tijdelijk of langdurig afwezig is.

Dit is ook de derde handelsperiode dat The Minic als voorzitter optreedt, hetgeen betekent dat de leden deze periode een nieuwe voorzitter aan dienen te stellen. The Minic zelf is ook beschikbaar voor een nieuwe termijn, en houdt zich inzake dit onderwerp daarom op de achtergrond. In de openbare club kunnen geïnteresseerden in het voorzitterschap hun interesse kenbaar maken.

Reeds een maand geleden heeft Virtua bij monde van Bleech de wens kenbaar gemaakt om een internationale universiteit op te richten, zodat ook inwoners van landen die van zichzelf geen onderwijsstelsel kennen, toch diploma’s kunnen behalen. Een omvangrijk plan, met een uitgebreid document aan wetsvoorstellen ligt momenteel aan de leden voor.

Op economisch vlak wordt al enige tijd gesproken over het hanteren van maximumprijzen voor havengelden. Een onderwerp dat ongetwijfeld gevoelig zal liggen bij de landen, maar waarin de verkennende fase uitstekend lijkt te verlopen.

Tenslotte ligt nog altijd het verzoek van de High Council voor omtrent de jurisdictie van bepaalde wetten voor internationale clubs. De Federal Union verwacht daarover deze periode uitsluitsel over te kunnen geven.