Goede Oude Tijden?!

Het is een koude avond op dinsdag 13 oktober 2015, als ik besluit een rondje door Kronenburg te lopen. Ik groet de burgemeester (martijn5) en vervolg mijn weg naar de auto om naar Keizerrijk Cyberië te gaan. Wat ik daar vervolgens aantref, gaat verder dan menig mens ooit had durven denken!

Ik parkeer mijn auto netjes binnen de vakken op de parkeerplaats van wat vroeger het Parlement was. “Keizerrijk Cyberië” pronkt er nu groot op de voorgevel. Lichtelijk verbaasd kijk ik om mij heen, want voor de rest staat er eigenlijk geen auto. Lichtelijk gespannen loop ik het gebouw binnen, maar ook daar is niemand te bekennen. Mijn onderbuik begint eigenaardig aan te voelen, volgens mij is hier iets gebeurd. Snel bel ik de plaatselijke politie, maar hun enige officer in dienst hebben ze deze handelsperiode nog niet gezien. Dat schiet ook niet op.

Hoe kan dit? De plaats eens zo levendig en vol met discussies over burgemeesters die hun werk niet goed deden, ministers die druk bezig waren hun werknemers goed te begeleiden is totaal uitgestorven. Op het mededelingenbord laten ze maar een filmpje afspelen van alles wat er tot nu toe is gebeurd:

Hubinho1 tegen Tresias Aegirsson: Tres heb jij zin om mijn FU wingman te zijn?
Tresias: Sure.

Eén ding kunnen we nu wel vast vertellen, het zal moeilijk worden om deze handelsperiode te bepalen wie de beste politicus wordt! Helaas vallen Cesare en traag begrip al af in deze bloedstollende strijd.

En ja, we heten nu een keizerrijk, we hebben theocraten en een Paus. Rechtspraak? Dat doet de Keizer wel even, als er überhaupt nog iemand zin heeft om een keer lekker te zeuren over artikel 1 lid 7 van het internationaal wetboek. Een Openbaar Aanklager die probeert bewijzen te verzamelen van aanslagen, weg.

Cyberië was ooit het land van het onderwijs, met als echte topper natuurlijk ONE Education. Handelsperiode na handelsperiode was dit de school om als teacher te verslaan. Maar, ook in Cyberië zijn diploma’s nu volledig waardeloos. Eerst kon je ze nog kopen en nu raak je ze aan de straatstenen niet meer kwijt.

Nu is het niet alleen maar kommer en kwel in Cyberië, vanmiddag nog was er een groep studenten aanwezig in de Federatie. Dit zorgde weer voor een glimlach op mijn gezicht. Hopelijk blijven er nog wat hangen, want van de vluchtelingenstroom hebben we hier vrij weinig last…

Voor een Cyberië dat weer vol en levendig is, hebben we domweg meer actieve personen nodig. Nu draag ik met mijn 30 minuten aanwezigheid in de Federatie ook het nodige steentje bij aan de leegloop van de Federatie, maar zoals al velen weten en steeds meer beginnen te beseffen, het is bijna onmogelijk om de politiek of handel te drijven op de manier zoals we dat in handelsperiode 100 nog deden.