A Lontra brengt u: de MC Cup!

Na enige tijd te hebben nagedacht, leek het mij een leuk plan om de MC Cup op te starten. Hier in The Miniconomist zal ik een uitleg geven wat de MC Cup precies moet gaan inhouden.

Momenteel zijn er statussen zoals advanced, COI, SCOI en MOI, maar ik mis een soort ranglijst zoals bijvoorbeeld bij voetbalcompetities, Formule 1 of andere sporten te zien is. Dit wil ik proberen te realiseren met de MC Cup. Het is de bedoeling dat de MC Cup een heel kalenderjaar duurt en start op 1 januari 2016. Hoe er punten behaald kunnen worden staat uiteraard nog niet vast. Het is echter niet de bedoeling dat iedereen zomaar punten haalt in een ronde. Daarom ben ik van plan om bijvoorbeeld in de puntentelling mee te laten tellen:

  • Een eindresultaat in de top 10.
  • Een top 3-plek in de omzetstatistieken in The Miniconomist per week.
  • Een top 3-plaats voor burgemeestersverkiezingen en landelijke verkiezingen.

Hieronder zal ik een voorbeeld voor de puntentelling geven:

Top 10-eindranking: 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1.

Top 3 omzet: 5, 2, 1.

Top 3 verkiezingen burgemeester en landelijk: 5, 2, 1.

Zoals gezegd is dit slechts een voorbeeld, en niet per se hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Ik zal een MC Cup-club openen voor input. Als de input past binnen het idee wat ik met de MC Cup heb, dan zal deze zeker worden meegenomen naar het uiteindelijke format. In deze club zal ook het klassement bijgehouden worden. Om tot een representatieve puntentelling te komen, zal ik een pilot starten met eventueel verschillende puntentellingen. Ik zal daarbij de punten die deze handelsperiode behaald zijn door spelers ook meetellen om alvast een klassement als referentie te krijgen. De pilot loopt in principe tot eind december. In de laatste week van december zal deze worden afgesloten, zodat de definitieve puntentelling voor 2016 bekend zal worden.

Ik zal in gesprek gaan met Federal Government of zij de MC Cup willen sponsoren met mooie prijzen. Uiteraard zal de eindwinnaar van het jaar de grootste beloning moeten krijgen. Er kan echter ook gedacht worden aan tussentijdse prijzen. Meer informatie hierover zal later volgen, zodra er meer bekend is.

Over de weging tussen politiek en handel ben ik nog niet helemaal uit. Wat mij betreft zou handel en zeker periodewinst het meest beloond moeten worden in de MC Cup. Voor politieke activiteit moeten er echter ook zeker punten worden uitgedeeld. Zo zijn er in Digitaliƫ bijvoorbeeld geen landelijke verkiezingen. Dit zou opgelost kunnen worden door de Koning het aantal punten te geven voor een verkiezingsoverwinning in andere landen. Alle input is welkom en zal worden meegenomen.