Voorafje

Vergrijzing en vluchtelingen: zomaar twee begrippen die grote delen van de westerse wereld momenteel bezighouden. Dat de Federatie net zo weerbarstig is als de rest van de wereld, blijkt al snel. Na het noemen van het woord ‘vakantie’ in The Miniconomist-club vielen diverse inwoners over een opmerking die ik maakte. Gangbare reactie: we hebben helemaal geen vakantie, en moeten gewoon werken!

De tijd dat het gros van de inwoners 16 of jonger was, en grote delen van de vakantie aan Miniconomy besteedden, liggen ondertussen ver achter ons. De Federatie vergrijst. Werklui die tussen neus en lippen door een handelsimperium op trachten te zetten, zetten de toon. Steeds minder tijd, maar even vlug inloggen is het devies.

Hadden we maar wat meer vluchtelingen die de Federatie wilden betreden. Zij hebben meer dan genoeg tijd om zich te vermaken, de tijd te nemen voor hun handel en politieke carrières, en de ranken weer aan te vullen.

Gelukkig is er nog een enkeling die wél tijd wil vrijmaken voor een beter MC. Lees daarvoor de bijdrage van A Lontra, die vanaf volgend jaar een ambitieus plan uit wil gaan voeren.