Wie zorgt voor de sociale activiteit?

Met het veranderen van het politiek bestel in Cyberiƫ, werd de discussie over de sociale activiteit weer wat aangewakkerd. Het nieuwe politieke bestel heeft nauwelijks discussies over wetten en het beleid, laat staan dat er moddergevechten worden gehouden binnen het nationaal bestuur. Wat dat betreft is het een soepele hervorming geweest.

Maar juist de discussies en moddergevechten gaven nog enigszins afleidingsmogelijkheden voor handelaren. Op hoog niveau is er de laatste tijd wel meer activiteit, maar de basis heeft geen of nauwelijks sociale interactie behalve de chat. Dat is zonde. Een aantal personen pleit dan ook voor het activeren van het onderwijs, maar dat is tijdrovend voor docenten dan wel examinatoren en als je eenmaal je diploma hebt, is verlengen de enige activiteit die het ontplooit. Er moet dus iets nieuws komen.

Activiteiten zoals Mr. MC kunnen enigszins de boel verzachten maar stuiten vaak op kritiek. Waarom wordt het georganiseerd zoals het georganiseerd wordt of is de organisator niet partijdig? Wanneer zou de organisator niet partijdig zijn? Als Federal Government zulk soort activiteit volledig organiseert, maar dat is niet realistisch. Clubs als Pompersgat verdwijnen al snel, dat is niet vernieuwend genoeg en bieden ook niet continu extra activiteit. Toch zullen zulke initiatieven naar mijn mening vaker moeten worden gehouden om de Federatie een nieuwe impuls te geven. Maar wie durft de handschoen op te pakken en is klaar voor een kritiekstorm als er weer iemand tegen zijn zin behandeld wordt door de activiteitsimpuls?