Terugkeer van de Alvarez-familie

Nadat de Alvarez-familie, een van de bekendste en beruchtste familie-gangs uit de Federatie is teruggekeerd in Roebelarendsveen, is de stad in rep en roer. Jarenlang waren zij degenen die de ijzererts exploiteerden, en had de familie een monopolie op de ijzerhandel in de Federatie.

Het leek er even op dat de familie was uitgestorven nadat ook Marcello Alvarez de Federatie de rug had toegekeerd om in Nederland even uit te rusten van het harde handelen. Maar niks is minder waar en de familie kwam terug naar zijn geliefde Roebelarendsveen om daar weer controle te nemen over de ijzerhandel. De echte reden zit misschien wat dieper aangezien de familie vaak heeft geprobeerd om de macht over verschillende steden in Cyberië te verkrijgen, ook in Digitalië probeerde ze de macht te grijpen maar hier mislukte de staatsgreep.

Nadat ik Leonardo_Alvarez heb ontmoet in een griezelig café, De IJzergraver, vertelt hij me waarom de familie is teruggekeerd.

Leonardo: “Het leek ons weer leuk om te handelen.

Journalist: En wie staat er nu aan het hoofd van de familie?

Leonardo: Nog steeds Marcello Alvarez.

Journalist Heeft de familie nog enige ambities qua rijkdom of macht, keizerlijke ambities

Leonardo:  Nee wij hebben als doel oude (handels)contacten op te halen en nieuwe burgers naar de Federatie te halen, trouwens het politieke stelsel is ook erg veranderd.

Dus de Alvarez-familie moet zich nog even nestelen voordat ze weer kunnen beginnen aan hun machtsopbouw, als ze die toch stiekem hebben. Wat voor gevolgen dit zal hebben voor Roebelarendsveen: misschien voorspoed, of gaat de stad toch een crisis tegemoet?