Vragen(v)uurtje

Altijd al iets willen weten, maar nooit het lef gehad om het te durven vragen? Laat het over aan de verslaggevers van het Vragen(v)uurtje! Wij vuren de vragen af en pulken antwoorden uit de slachtoffers.

Anoniem of niet anoniem, wat jij wilt. Dit is de rubriek waarin jij antwoord krijgt op jouw vragen! Zo legden wij The Minic het volgende na aan de schenen:

Hoe denk je dat je het als Hoofdredacteur doet, t.o.v. je voorgangers?

Allereerst: hoewel Tresias Aegirsson en ik het zelden kunnen vinden in de Federatie, heb ik meer dan alle respect voor de tijd en energie die hij al die jaren in de TMC heeft gestoken. Ik ervaar nu hoe demotiverend het maken van eenzijdige edities pas echt is, helaas… Ik ben wel blij dat ik een nieuw format voor de TMC heb kunnen introduceren, want de oude was echt heel dringend toe aan vervanging, nu passen afbeeldingen en YouTube-filmpjes tenminste fatsoenlijk, en kunnen afbeeldingen ook beter geplaatst worden, wat voor Garfield weer ideaal is.

Ook oogt het format wat moderner en aantrekkelijker. Qua inzet zal ik voorgaande eindredacteuren niet vergelijken, iedereen heeft er de nodige tijd ingestoken.en uiteindelijk ben je grotendeels afhankelijk van degenen die wat schrijven, en die een reactie op een editie achterlaten, want daar haal je als eindredacteur ontzettend veel energie en voldoening uit. Als je het gevoel hebt dat niemand het wat interesseert, dan wordt het snel frustrerend, het zijn de lezers die uiteindelijk moeten oordelen of het beter of slechter gaat sinds dat ik het stokje van Tresias heb mogen overnemen, maar ik denk dat dat wel goed zit.

Op zijn beurt vuurde The Minic als goed journalist onmiddellijk een vraag terug naar ondergetekende:

Rats!, waarom ben je teruggekeerd naar de Federatie?

Het antwoord daarop is even kort als eenvoudig: het West-Europese klimaat speelde mij parten en ik miste de mogelijkheden die Miniconomy biedt te hard. Het doet deugd om na zo lange tijd nog oudgedienden op post te zien!

Zonder aarzelen gaan we verder met de volgende vraag:

Tresias Aegirsson, wat is jouw mening nu over het nieuwe politieke systeem dat sinds enkele periodes in Cyberiƫ actief is?

Het politieke systeem is een logisch gevolg van de dalende activiteit in Cyberiƫ. Maar ik betwijfel sterk of je een dalende activiteit moet beantwoorden met een politiek systeem dat nog minder activiteit nodig heeft. Ik denk dan ook dat het niet het meest optimale systeem is. Zelf ben ik dan ook van mening dat het systeem omgegooid moet worden naar een parlementair systeem, maar wel met aanpassingen. Welke aanpassingen er echt nodig zijn weet ik niet, maar het feit dat er oppositie bestaat zorgt voor een leuke dynamiek die je nodig hebt. Maar ook op andere plekken in de Federatie zie je dat men dalende activiteit wilt beantwoorden met dingen die minder activiteit vereisen. Eigenlijk zou je moeten omdenken, hoe meer activiteit nodig is, hoe beter want dan blijven mensen actief. Dus ik ben van mening dat er een ander systeem nodig is.

Ook benieuwd welke vraag Tresias Aegirsson in petto heeft voor niemand minder dan Federal Coordinator? Lees de volgende editie van The Miniconomist!