Cup Cover

In afwachting van een antwoord van Federal Government, zullen volgende week de definitieve regels voor de MC Cup 2016 worden opgesteld. In dit artikel zal alvast een korte voorbeschouwing worden gegeven. Het staat in de planning om dit jaar een vaste rubriek te maken die de ontwikkelingen in de MC Cup bespreekt. Echter kan ik niet beloven altijd te kunnen schrijven. Ditmaal zal kort de regelgeving nog eens worden besproken, waarna er ook nog in zal worden gegaan op de pilot die reeds gehouden is.

Grofweg zijn er drie categorieën waar punten voor kunnen worden gehaald: handel, politiek en criminaliteit. Punten op het gebied van handel kunnen gescoord worden met het behalen van top 10-plaatsen of met top 3-plaatsen qua omzet. Voor politiek kunnen punten behaald worden voor zowel de nationale als lokale verkiezingen. Indien er geen verkiezingen zijn of de nationale en lokale verkiezingen samenvallen, gelden aangepaste regels met betrekking tot de punten. Voor de manier waarop punten kunnen worden verdiend in de categorie criminaliteit, wacht ik nog op een antwoord van Federal Government. Om een gooi te kunnen doen naar de titel in de MC Cup, lijkt constant presteren belangrijk. Er kunnen immers het hele jaar door punten worden gehaald. Een paar handelsperiodes geen punten scoren kan dus funest zijn.

De pilot die reeds is gehouden kent een eindstand. Deze pilot was puur om te kijken welke puntenverdeling het best gehanteerd kan worden. Tevens zit er geen enkele vorm van criminaliteit in deze pilot waardoor de stand kan vertekenen. Toch zou je kunnen zeggen dat hier enkele favorieten uit af te leiden zijn. Periodewinnaars Mukyrlax, ik_zwollartje en gelaarsdekat staan allemaal relatief hoog met respectievelijk positie 3, 5 en 7. Toch staat natcha12 in deze pilot hoger wegens constante prestaties op zowel politiek als handelsvlak. Master of Industry gelaarsdekat1 is echter de onbetwiste koploper. De twee laatstgenoemden zouden dan ook tot favorieten kunnen worden gerekend. Ook martijn5 en gelaarsdekat behoren tot de favorieten met hun constante prestaties uit het verleden. Maar misschien gaat er wel een verrassing met de winst vandoor in de MC Cup. Zaterdag 16 januari is de start en vanaf dan dus ook de eerste kans om punten te vergaren.