De Federatie van op een afstand

Weer enkele handelsperioden van me af kunnen zetten. Komen de universiteitsexamen eraan, is er plots weer ‘tijd’ om de Federatie te betreden en hier en daar wat bij te praten.

Zaken fijn om aan te zien
MC Cup: Topinitiatief van A Lontra. Ik gok dat hier het trio gelaarsdekat, A. Banderas en gelaarsdekat1 hevig hoog in kan scoren. Benieuwd naar hoe deze nieuwe ranking uiteindelijk zal uitdraaien. Aan de ene kant kan het een hevige strijd zijn zoals de achievements competitiedriften destijds hadden. Aan de andere kant zou het een Mr. MC. gevoel kunnen hebben, waar niemand zich voor inzet. Maar wie niet waagt, wie niet wint.

Alvarez: Ik zeg het niet graag hardop, maar het doet de Federatie goed dat ze aanwezig zijn. Zonder hen was Cyberië morsdood en viel er weinig te beleven. Het feit dat ze nu een mogelijke winnaar aanbrengen, ze voorlopig nog geen boetes opstreken en de kavelstaat in Roebelarendsveen verwaarloosden maakt hen voor mij weer een graag geziene groep. Benieuwd hoe lang de activiteit stand zal houden, want veel blijft afhangen van Marcello Alvarez.

martijn5: Wat Frankeur voor Eurodam was, wat BolleTripolire voor El Peso en You know me voor Monapoli zijn, dat is martijn5 voor Kronenburg. Als hij zo blijft doordoen, moet hij ongetwijfeld wel eens tegen winst aanlopen. 8 op 10 periodes haalt hij makkelijker meer dan 160.000 I-Shell. Een kanshebber voor de MC Cup als hij de lijn blijft doortrekken. In situaties waar Kronenburg actief of inactief is, blijft martijn5 de kar trekken. Hout in Kronenburg, vooralsnog een onbemind product, blijft hij periodes lang aanbieden om de activiteit in de stad te verzekeren. Des te mooier dat hij blijkbaar één van de winstkandidaten zou zijn, ik gun het hem van harte.

Monapoli: De florerende handel van El Peso is afgezwakt sinds Kippenhok97 zijn kroontje niet meer kon vasthouden. Het handelsgewicht in Digitalië is weer verschoven naar Monapoli. En dat mocht ook wel want periodes lang was het een spookstad. Onder impuls van enkele vaste waarden, komt er ook ruimte vrij voor oudgedienden en halve spelers om opnieuw in het ritme van een handelstad te komen.

crime = zero: Volgens de statistieken is er tot op vandaag, dag 18 van de handelsperiode nog niet geschoten. Meer zelf, er zijn maar negen pistolen geproduceerd. Crime is niet meer wat het was, hoogstwaarschijnlijk komt dit door zowel de hoge boetes, als het steeds kleiner wordende potentieel om crimes op te plegen. Enkel de laatste dagen is er wat te doen in Cyberië met berovingen, maar er wordt gefluisterd dat dit eerder is om de staatskas te vullen dan criminele voordelen te halen.

er moet niet meer +700.000 I-Shell opgehaald worden om te winnen. Velen zullen dit toejuichen. Geen gekke combo’s meer, geen uitspattingen of claims van alle hoofdproducten. Iedereen kan weer winnen, en dat lijkt maakt de Federatie weer leefbaar. Kwatongen meldden dat dit ook kan liggen aan de achteruitgang van de totale handelsactiviteit, maar bij gebrek aan cijfermateriaal kan dit niet aangetoond worden.

Zaken minder fijn om aan te zien
Mr. MC: De vorige editie was reeds omstreden. Luidop heb ik zelf gehoopt dat dit niet meer zou doorgaan, of op zijn minst in een andere gedaante. Wat de uitkomst van deze wordt, is nog onbekend. Veel maakt het ook niet uit en dat is goed: het specifiek voordeel is er minder dan de vorige editie, waar een land er een lucratieve toerist bijkreeg. Een puntje van kritiek, in de opdrachten zit een overtreding waar het CBI mezelf en Kippenhok97 stevig heeft aangepakt, gek dat zo’n actie wel in een Mr. MC kan. De organisator, Tresias Aegirsson, moet ik alvast feliciteren met het halsstarrig volhouden van de organisatie. Opvallend hierbij is dat hij de procedures bijschaaft om Mr. MC opnieuw een kans te geven. Zo zijn bepaalde zaken minder publiek, waardoor de kritiek opvallend laag ligt. Een tactiek die kan werken, afwachten hoe deze Mr. MC editie uitdraait.

Internationale inactiviteit: Ik arriveerde in week 2 van de handelsperiode. Zoals altijd zette ik mijn internationale bril op in mijn zoektocht naar handelsopportuniteiten. Echter kon ik zowel in Ibisha Island als Virtua maar weinig aanvangen. Meer dan de helft van de producten werd niet aangeboden, niemand die op de bres stond om dit tekort te overbruggen. Hopelijk is dit een jaarovergangs-dipje en loopt de activiteit in de 147e handelsperiode weer hoog op.

Gebrekkige doorstroming jeugdhandelaars: Ik bekeek de top 10-uitslagen even van de laatste 10 handelsperiodes. Maar drie namen kwamen me als een verrassing naar voor. Jythier, emielW en webrow-cy. Om eerlijk te zijn is Jythier de enige waar ik nog niet van hoorde. Waar zit de toekomst van Miniconomy?

Gebrekkige gebruik van communicatiekanalen: Ik moet eerlijk toegeven dat ik Miniconomy niet miste toen ik niet meer inlogde. Ik volgde Miniconomy en enkele inwoners via kanalen als e-mail, LinkdIn, Skype, Facebook en Twitter. Echter bleek het bereik van Miniconomy uitermate laag te zijn. Sinds juni 2015 waren er vier tweets. Op Facebook valt er enkel wat te vernemen in geval van tussenrondes. En ook de rondemails kunnen beter (lees: vroeger). Ik besef dat Federal Government énorm veel andere taken heeft, maar dit zouden ze toch niet in de steek mogen laten om oude handelaars terug te halen, of zelf nieuwe handelaars aan te trekken. De community is, in mijn ogen, het belangrijkste wat Miniconomy te bieden heeft.

Aan iedereen een prettig 2016 toegewenst! Met hoogdagen in de handel en alle voorspoed in real life. Nu ik toch bezig ben, wens ik in enkele van mijn stoutste dromen op mijn bucketlist te schrappen in 2016: een leeggekapt Zwollar, een 25e account rekruteren, te winnen met enkel aanslagskills of speciaal voor mijn partner hubinho, eens winst te halen in El Peso. Nieuwsgierig naar januari 2017 om te zien als ik wel degelijk iets van deze heb kunnen schrappen…