De monarchie is dood, leve de democratie!

Keizerrijk Cyberië is niet meer. Tresias Aegirsson stelde een wetboek op dat van het Keizerrijk een sobere democratie maakt. Uitgebreid gesteund door zijn achterban herstelde hij de democratie, aangepast aan de situatie waarin Cyberië zich nu bevindt. ‘First past the post’, degene met de meeste stemmen wordt president. Steden kunnen elk 1 vertegenwoordiger kiezen. Partijen hebben kieslijsten maar kennen een beperktere macht dan voor de absolute monarchie.

Deze verandering zorgde voor een nieuw divers politiek spectrum. Met de stichting van 6 politieke partijen die samen 16 leden tellen heeft men draagvlak voor de uitbouw van democratische instellingen. Toch is er één van de zes gestichte partijen reactionair en wilt het keizerschap in ere herstellen met A Lontra hemzelf op de troon. De staatspartij was de eerste partij die gesticht werd door Federal Government. De SPAM-partij heeft buiten SPAM geen politieke agenda. Alvarez, oerfamilie uit Roebelarendsveen is weer actief in de politiek door de komst van de democratie met de ‘De Alvarez Groep’.

De kleinste partij is de NLP. De Nationaal Liberalen Partij wilt de nadruk leggen op een democratisch beleid en constructieve debatten. Hun programma dicteert dat Cyberië liberale als ook nationalistische hervormingen moet doorgaan om als een moderne republiek te werken. De opdracht die voor de democratie ligt is namelijk groot. Een grote emigratie uit de Federatie waarbij Cyberië al 2 steden verloor, een nieuwe wankelende democratie en een hoge ongetolereerde criminaliteit zijn grote zorgen voor de kleine man in de toekomst.