Het profiel van… Sesam

Uw reporter reisde voor dit Profiel af naar Cashington, waar een gesprek met vicepresident Sesam op de agenda stond. Na enkele glazen VirtuAle kreeg ik de oudgediende langzaam maar zeker aan het praten.

Rats!: Hoe zou je jouw activiteiten deze handelsperiode omschrijven in drie woorden?

Sesam: Oliebaron (in één woord zelfs).

R: Op een schaal van 1 tot 10, hoe succesvol vind je de economische prestaties van jouw land en waarom?

S: 3 – het blijft moeilijk om aan de juiste grondstoffen te raken – en de prijzen liggen vaak hoger dan het exportgemiddelde.

R: Zelfde vraag, maar dan op cultureel vlak?

S: 7 – cultureel gebeurt er niet zo heel veel, maar je merkt wel groei sinds een paar periodes. Er leeft wel wat.

R: Wat vind je van jezelf als consul?

S: Ik vind mezelf uiteraard geniaal. Maar in essentie zijn de politieke rollen steeds minder belangrijk. De focus ligt vooral op standvastigheid van bestuur. Ik ben opgehouden met het willen uitpuren van wetten en doorvoeren van verandering. De economie groeit maar als handelaars zekerheden hebben, en dat doe je door zo subtiel mogelijk aan politiek te doen – zonder al te veel poeha of controverse. Dat is een les waar ik lang over heb gedaan.

R: Welk hoofd van staat vind je het meest capabel en waarom?

S: Bleech. Ik heb lang in Cyberië gewoond en er politiek actief geweest. Hij staat voor goed en degelijk bestuur. In tegenstelling tot wat ik in Cyberië zag is het een capabel man. Wat in Cyberië gebeurd is de voorbije rondes, ik noem het nog steeds een verdoken machtsgreep, is onder een verstandig man als Bleech niet denkbaar. En dat zeg ik niet omdat ik zijn vicepresident ben, uiteraard. Ik heb ook gewoon op hem gestemd.

R: Wie is in jouw ogen de grootste inwoner van de Federatie, die op dit moment nog actief is?

S: Remco. Ik heb bewondering voor zijn werk aan Miniconomy, maar ook in het verleden toen hij dat spel dat tussen de rondes in draaide had gemaakt (met die boot, hoe heet het ook alweer). Tenminste, ik denk dat dat Remco was, het is al bijna tien jaar geleden. In elk geval heb ik respect voor heel veel van de oudere spelers. The Minic is een heel bijzonder, vakkundig en intelligent man. Het is allicht de enige onder wie ik een dictatuur zou verdragen, trouwens, zoveel vertrouwen heb ik in ‘m. Ik heb ook veel respect voor de jongere spelers trouwens.

R: Welke inwoner uit het verleden zou je echt eens graag terug zien?

S: Ik heb eigenlijk maar twee keer iemand ontmoet buiten de Federatie. Maar ik zou graag TheFox terug in de Federatie hebben. We waren gehuwd in Miniconomy, trouwens, maar dat was een fijne vriend die hier al een paar jaar niet meer geweest is. Maar goed: ik verdwijn ook met tussenpozen wel eens, dus dat hoeft geen reden te zijn waarom die niet meer terug komt. Fowel/m1n1conomy was ook leuk om de degens mee te kruisen. En de hele Alvarez-clan, die mis ik ook best wel.

R: Wat is volgens jou het mooiste initiatief van de afgelopen tijd?

S: De steun aan Mystq en Aximili na die verwoestende orkaan. Dat is zoveel mooier dan wat denkbaar is in een gewone game. Dat bewijst dat dit een community is.

R: Elke yin heeft zijn yang, wie is de jouwe?

S: Tresias Aegirsson. De ultieme Nemesis.

R: Wat vind je persoonlijk je eigen, mooiste prestatie?

S: Ik heb destijds hier en daar wat graphics gemaakt voor Miniconomy. Ik ben er nog trots op, dat bijna tien jaar verder, de tiles die ik ontworpen heb in de kaart gebruikt worden (bijv. de straat-tiles).

R: En de eeuwige bonusvraag: wiens profiel zou je graag eens in The Miniconomist zien?

S: Fryzilla, alleen al om die naam!

Volgende handelsperiode weer een nieuw Profiel van…!

Post navigation