Ibishaanse Mayor op het oorlogspad

Tranqer, Burgemeester van Ibisha en drievoudig winnaar, heeft verschillende aanvallen gepleegd op eigendommen van A. Banderas, en op de man zelf. Hierbij zijn volgens schattingen 7 gewonden gevallen, waaronder de genoemde A. Banderas, en is er ook heel wat schade aangericht.

Op woensdag 20 januari, 12.59 uur plaatselijke tijd, kwam een explosief tot ontploffing in Antonio Iron, een filiaal van doorwinterd handelaar A. Banderas in de Ibishaanse Main Street. Of hier slachtoffers vielen is tot op heden nog onduidelijk. De schade aan de winkel is echter aanzienlijk, met heel wat schade aan een wand en tot 10% van de goederen die niet meer verkocht kunnen worden.

Net geen half uur later, om 13.26 uur, gingen gelijktijdig opnieuw drie explosieven af, deze keer aan de Main Street 56, waar Mukyrlax een warenhuis met steen en hout heeft. Hier vielen 7 slachtoffers, waaronder het lokale contact van uw reporter die door de hulpdiensten ter plaatse werd behandeld alvorens naar het ziekenhuis gebracht te worden, waar hij nog steeds in kritieke toestand verkeert. De fysieke schade zou hem en de verschillende andere aanwezigen al minstens 2.250 I-Shell per persoon gekost hebben, wat de totale rekening alvast tot 15.750 I-Shell aan ziekenhuiskosten kan laten oplopen. De materiële schade zou nog veel verder kunnen oplopen, aangezien tot 28,1 squst aan goederen in de winkel door de explosie vernietigd werd.

Wij gingen ter plaatse en spraken met verschillende betrokkenen, zoals Mukyrlax, eigenaar van het pand waar de tweede aanslag werd gepleegd. Hij sprak van een zestal bommeldingen, en beweerde dat Tranqer, de lokale burgemeester, achter de aanslagen zou zitten, al weet hij niet waarom. “Ik weet het eigenlijk niet, maar ik ga hierdoor misschien wel vertrekken uit Ibisha. Ik vind dit niet echt kunnen van een burgemeester, het is hier Digitalië niet!”

Als we Tranqer hierop aanspreken probeert hij de zaak eerst in privé te laten bespreken, iets wat uw reporter weigert, waarna de rest van het gesprek probleemloos en publiek gebeurt. De Ibishaanse burgemeester verbergt niet dat het zijn bommen waren. “Kom zeg, we zijn maar aan het trollen, ik had niet gezien dat er zoveel mensen stonden… A. Banderas moet failliet, en de winkel van Mukyrlax was leeg. Het was gecoördineerd zoals het moest, maar ik had over de aanwezige klanten heen gekeken. Ik heb het juiste gedaan voor de stad! Ik zie het probleem niet van mijn kant, vergeleken met wat hij doet…”

Wat hij juist doet als provocatie voor deze actie blijft echter onduidelijk. “Hij koopt alle grond in Ibisha met bomen op, en zo legt hij de handel stil.”

Een begrijpelijke redenering, zeker in Ibisha waar de economische activiteit al eens durft te fluctueren, maar wie op de kaart kijkt ziet dat de kavels niet verwaarloosd worden. Het lijkt eerder te gaan om een competitie tussen A. Banderas en de evenzo getroffen Mukyrlax. Aangesproken op de exploitatie van de boomkavels krijgen we van de burgemeester een ontwijkend antwoord. “Misschien exploiteert hij ze, misschien ook niet. In elk geval is er geen plaats voor hem, niet in Ibisha.”

Ik dring aan op het waarom hiervan, maar krijg een nogal kort antwoord. “Omdat hij de economie f***, door alle bosgrond op te kopen.”

Marcello Alvarez, bekend hoofd van de Alvarez-clan en huidig FCS, komt Tranqer te hulp: “Uiteraard mag A. Banderas doen wat hij wil, maar alle inwoners hier zijn erg attent. We werken met het hele land samen, en de Alvarez-invloed daarin is uiteraard merkbaar…” Ik herhaal dat als A. Banderas de bosgrond exploiteert, hij toch bijdraagt aan de economie, waarop Tranqer kort onderbreekt (“Hij stopt de economie”), voor Marcello onverstoorbaar verdergaat. “..en als iemand alle bosgrond opkoopt, kan dat uiteraard als provocatie gezien worden, maar aan de andere kant…”

Hij aarzelt een kort moment, waar Tranqer van gebruik maakt om aan te kondigen dat hij weg moet om meer explosieven te gaan halen. “Hij is vrij om zijn rol op te nemen, als je zijn alter ego kent helpt het, dan begrijp je dat we het hard spelen.”

Op dat moment gaat alweer een bom af, deze keer is Tranqer er als de kippen bij om te ontkennen dat het om zijn werk gaat. De getroffen winkel blijkt die van Sir Trades Alot te zijn, en Marcello laat doorschijnen dat dit een andere kwestie is, waar hij meer van weet.

Als de commotie weer gaan liggen is zijn beide heren terug. Tranqer: “Komaan Rats!, dit is Cyberië niet!” Marcello Alvarez: “Inderdaad, Ibisha moet samenwerken, we moeten allemaal op dezelfde lijn zitten, anders wordt het weer een rommeltje.”

Aan de andere kant van de lijn heeft slachtoffer A. Banderas een klacht neergelegd bij het CBI, om een vermoedelijk illegale constructie van Tranqer bloot te leggen. Het gaat om onduidelijkheden in de toekenning van een buskruitlicentie en de verwerking van dat buskruit in de explosieven die vandaag gebruikt zijn. Op het moment van publicatie was A. Banderas nog niet bereikbaar voor verder commentaar.

Veel meer informatie rond deze terreurdaden, die door een burgervader zijn uitgevoerd en door een mandataris worden goedgekeurd, is er voorlopig niet te vinden, al beloofde de dader wel nog zelf meer uitleg te publiceren.