Beveiligde of lege winkel?

In een periode van veel vraag, wordt er vanzelfsprekend meer geproduceerd. Men moet de keuze maken tussen goederen in de winkel plaatsen of in het magazijn opslaan.

In een onbeveiligde winkel speel je natuurlijk op safe, en leg je niet voor een godsvermogen in de schappen. Je besluit om een deel van de productie op te slaan in het magazijn dus. De vraag is alleen of dat slim is. Overdag, tijdens de ‘daluren’ wordt er niet veel gehandeld. Vooral ‘s avonds in de ‘spitsuren’ wordt er meer omgezet. Mocht je een avond niet in je winkel aanwezig kunnen zijn, moet je toch zorgen dat er genoeg wordt aangeboden.

De afweging die gemaakt moet worden is geen gemakkelijke. Voor hetzelfde geld leg je de winkel vol en wordt die helemaal leeggeroofd. Weg omzet, weg goederen. Het is er al meerderen overkomen. Wees dus alert en beveilig je winkel. Zo kun je ongestoord je producten te koop zetten, zonder dat er angst heerst van diefstal.

Hoe doe je dat nu, veilig beveiligen? Camera’s ophangen, alarmsysteem aanschaffen… Vrij duur allemaal. Het hangt puur af van je omzet en van je soort producten. Met risicoproducten zoals telefoons, computers enzovoorts móet je je wel beveiligen. Maar producten als hout of benzine zijn een stuk minder risicovol waardoor de diefstalkans kleiner is.

De eerder genoemde ‘ongemakkelijke’ afweging wordt dus al een stuk helderder. Bekijk je producten, schat de risicofactor in en kijk dan naar je liquide middelen wat er mogelijk is.

Samenvattend: Wees alert, en denk na!