High Council: drie keer is scheepsrecht?

Twee keer heb ik een zetel mogen bezetten in de High Council. De eerste keer duurde dat 48 uur: toen was ik het zo verschrikkelijk beu dat twee Virtuaans kemphanen hun vete in de High Council uit aan het vechten waren, dat is daarover een uitgebreid intern statement heb gemaakt, en ben daarna vrijwillig vertrokken.

Afgelopen periode, waarin mijn voorzitterschap van de Federal Union op een einde liep, werd ik door CIT benaderd of ik geen interesse had in deelname aan de High Council. Samen met Bleech, Sesam en Rokta kon daar eindelijk een serieus team aan de slag. Met die namen had ik er alle vertrouwen in dat een nieuw avontuur bij de High Council me prima zou bevallen.

Met het beoordelen van het nieuwe Cyberische wetboek lag er meteen een dijk werk. Die is opgepakt, en ik heb een enorme hoeveelheid tijd en energie gestoken in het becommentariëren van het nieuwe wetboek. Daarna duurde het een hele tijd voordat daar reactie op kwam, en na mijn tegenreacties bleef het lang stil – veel te lang. Toen op andere onderwerpen wel reacties bleven binnenkomen, was ik er eigenlijk al klaar mee.

Nadat een volle week van de 147e handelsperiode was verstreken, heb ik een deadline gesteld: zondag komt er een publieke reactie, en anders post ik al mijn eigen bevindingen. Het resultaat van deze deadline is te vinden in het Achterkamertje, alwaar ik inderdaad mijn eigen bevindingen heb geplaatst. De deadline was niet gehaald (er was ook niet op gereageerd). Met deze frustratie en deze scheve schaats ben ik wederom uit de High Council gestapt. Van 48 uur naar 8 dagen: toch al een hele verbetering!

Ik spreek de hoop uit dat Cyberië ook nog het uitstekende commentaar van CIT te horen krijgt, die in ieder geval een gedeelte van het wetboek had becommentarieerd toen ik mijn zetel opgaf. Het leek me echter niet gepast om ook zijn opmerkingen al publiekelijk te maken.

Tevens begreep ik dat de Federal Union nog geen nieuwe voorzitter heeft kunnen vinden. Zou dat iets zijn? Al was de manier waarop Troel als president van Cyberië met gestrekt been de Federal Union deze handelsperiode binnenkwam nu niet de beste uitnodiging om daar het voorzitterschap weer op me te nemen…